Ο Δήμος Αλίμου δίπλα στους ανθρώπους που ζουν μονάχοι (VIDEO)
Kυριακή μεσημέρι. Η 90χρονη Δωροθέα Ανδρέου, συνταξιούχος καθηγήτρια Αγγλικών, η οποία μένει μόνη της, σε ένα διαμέρισμα, τηλεφωνεί στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αλίμου, ζητώντας φάρμακα και να της περιποιηθούν μια πληγή που έχει στον ώμο.

Μέσα σε μισή ώρα βρίσκονται δίπλα της οι άνθρωποι του δήμου, μαζί με την γιατρό, Ουρανία Ζαχαροπούλου. “Δεν έχω κανένα στον κόσμο για να με βοηθήσει, ευτυχώς που υπάρχει ο δήμος” λέει η κυρία Δωροθέα.“Σε κάθε γειτονιά της πόλης υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μόνοι και ζητούν βοήθεια από τον δήμο” αναφέρει στο ρεπορτάζ του STAR ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαραντάκος.

“Ένα μήνα δεν βγαίνω από το σπίτι, μέχρι να μας πουν ότι μπορούμε να το κάνουμε” λέει η Γεωργία Γεωργούλη.

“Εξυπηρετούμε εκατοντάδες ανθρώπους κάθε μέρα” λέει ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης.

“Έχουμε σε καθημερινή βάση περίπου 100 περιστατικά” .

Μάλιστα ο δήμαρχος πήγε μόνος του σε μια παλιά μονοκατοικία για να δει από κοντά αν ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης, Μανώλης Κολχιδάκης, ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών που δεν έχει κανένα δίπλα του, χρειάζεται βοήθεια.

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR:

Για όσο χρειαστεί να «μένουμε σπίτι» για την προστασία της υγείας όλων μας από την πανδημία, ο Δήμος Αλίμου θα εξυπηρετεί στο σπίτι τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν και χρειάζονται βοήθεια (π.χ. ευάλωτες ομάδες, άτομα σε περιορισμό κατ’ οίκον λόγω ασθένειας, υπερήλικες κ.λπ.).

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ:
• από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ (Δευτέρα ως Παρασκευή)
• από τις 10 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα (Σάββατο & Κυριακή)

ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:
210 9886947
210 9886950
210 9883140
ή στα E-MAIL: [email protected], [email protected]

ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ:
• να σας φέρουμε είδη πρώτης ανάγκης (π.χ. τρόφιμα από το super market) ή φάρμακα, που θα μας παραγγείλετε
• να σας εκδώσουμε κάθε πιστοποιητικό ή βεβαίωση από τα ΚΕΠ (ερχόμαστε να παραλάβουμε την αίτησή σας και επιστρέφουμε με το πιστοποιητικό σας)
• να βεβαιώσουμε το γνήσιο της υπογραφής σας

Όσοι είναι ήδη ενταγμένοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου μας (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Συσσίτιο) και δεν μπορούν να μετακινηθούν, θα εξυπηρετούνται αυτομάτως κατ’ οίκον.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο προσωπικό των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας, που από σήμερα μπαίνει στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη συστηματική φροντίδα όσων έχουν ανάγκη.

Όλοι μαζί, με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, προστατεύουμε τη ζωή και την υγεία μας. Μένουμε σπίτι, τηλεφωνούμε στον Δήμο για την βοήθεια που χρειαζόμαστε!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.