Μπορεί ένα φάρμακο που κοστίζει 2 ευρώ να βοηθήσει στην μάχη για τον κορονοϊό;




Στις ΗΠΑ και τον Kαναδά, έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται ένα παλιό φάρμακο η “Δοξυκυκλίνη” για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

(δείτε εδώ τα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποίησε το NOTIA.GR, στην παγκόσμια ιατρική-ερευνητική κοινότητα. Γιατρός στο Long Island έχει θεραπεύσει 47 από τους ασθενείς του με αυτόν τον συνδυασμό φαρμάκων)

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στην Ελλάδα το “VIBRAMYCIN” που κοστίζει μόλις 2 ευρώ, για τον περιορισμό της τρέχουσας πανδημίας?

Υπάρχει κάποια μελέτη για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου φαρμάκου, μόνο του ή σε συνδυασμό με χλωροκίνη, για την λοίμωξη “Covid-19” και την αντιμετώπιση των επιπλοκών του κορονοϊού;



Δείτε σε ελεύθερη μετάφραση (google translate)

Ένας γιατρός του Long Island πρόσθεσε μια συστροφή στη θεραπεία των ασθενών του έναντι του COVID-19. Ο γιατρός, με το όνομα Δρ. Mohammud Alam, θεραπεύει τους ασθενείς με μια προστιθέμενη συστροφή στην υδροξυχλωροκίνη. Ο Δρ Alam δεν μπορούσε να θεραπεύσει τους ασθενείς του με υδροξυχλωροκίνη μαζί με την αζιθρομυκίνη, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανατηφόρες παρενέργειες. Το FDA λέει ήδη ότι η αζιθρομυκίνη μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρα αρρυθμία και καρδιακή ανεπάρκεια. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ηλικιωμένοι και είχαν υποκείμενα ζητήματα, έπρεπε να επιλέξουν ένα εναλλακτικό αντιβιοτικό για να τα θεραπεύσουν.

Τότε μπήκε στην εικόνα ένα παλιό αντιβιοτικό που ονομάζεται δοξυκυκλίνη. Το φάρμακο χρησιμοποιείται ως αντιβιοτικό και αντιφλεγμονώδες για ηλικίες και αποδεδειγμένα αποτελεσματικό με ασφάλεια. Με περιορισμένους πόρους στο χέρι του, ο γιατρός άρχισε να θεραπεύει τους ασθενείς του χρησιμοποιώντας αυτόν τον συνδυασμό δοξυκυκλίνης και υδροξυχλωροκίνη. Έχει θεραπεύσει 47 από τους ασθενείς του με αυτόν τον συνδυασμό φαρμάκων.

Μετά τη θεραπεία, ο γιατρός ανέφερε ότι 38 από τους ασθενείς του επέβαλαν τη βασική τους γραμμή. Επίσης, επτά από αυτούς μεταφέρθηκαν και δύο πέθαναν. Όπως ο γιατρός δήλωσε ότι δεν υπήρχε ομάδα ελέγχου, δεν μπορούμε να προβλέψουμε την αποτελεσματικότητα της μελέτης. Ο γιατρός επίσης ανέφερε ότι αντιμετώπισε μια 87χρονη γυναίκα που είχε δευτερεύοντα προβλήματα. Περαιτέρω έρευνα σχετικά με το συνδυασμό είναι απαραίτητη καθώς μπορεί να οδηγήσει σε πολύτιμες ανακαλύψεις στη θεραπεία των ασθενών στην πανδημία.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα γίνεται όλο και πιο ευάλωτη στη νόσο και χρειαζόμαστε εναλλακτικές στρατηγικές για να τις αντιμετωπίσουμε. Αυτές οι εναλλακτικές προσεγγίσεις σίγουρα θα τους βοηθήσουν να καταπολεμήσουν την ασθένεια, μειώνοντας έτσι το ποσοστό θνησιμότητας

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Μπορεί ένα φάρμακο που κοστίζει 2 ευρώ να βοηθήσει στην μάχη για τον κορονοϊό;

  • 24/04/2020 at 5:44 μμ
    Permalink

    4.8 When starting antibiotic treatment, the first-choice oral antibiotic is:

    doxycycline 200 mg on the first day, then 100 mg once a day for 4 days (5-day course in total); doxycycline should not be used in pregnancy

    alternative: amoxicillin 500 mg 3 times a day for 5 days.

    Doxycycline is preferred because it has a broader spectrum of cover than amoxicillin, particularly against Mycoplasma pneumoniae and Staphylococcus aureus, which are more likely to be secondary bacterial causes of pneumonia during the COVID-19 pandemic. [amended 23 April 2020
    μελετη NICE
    K.Σιακαβέλλας

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.