Γιατί το κάπνισμα πάει… σύννεφο στις σειρές του Netflix




Οι συνθήκες της καραντίνας ανάγκασαν πολλούς από εμάς που δεν είχαμε Netflix μέχρι πρότινος, να βάλουμε. Και δεν το μετανιώσαμε, εξαιρετικές σειρές, τρομερό περιεχόμενο, με πολύ μικρό αντίτιμο και δωρεάν τον πρώτο μήνα.
Όμως, όσο περνάγαμε από σειρά σε σειρά, παρατηρήσαμε ότι το κάπνισμα πάει… σύννεφο στην ιντερνετική πλατφόρμα: Peaky Blinders, Alienist καπνίζουν.. σχεδόν σε κάθε σκηνή, ενώ το τσιγάρο παίζει και στο Casa De Papel και στο Unorthodox, αν και λιγότερο σε σχέση με τις προαναφερόμενες.

Όταν γνωρίζουμε ότι γενικά το Hollywood τα τελευταία χρόνια είχε σχεδόν… εξαφανίσει το τσιγάρο από τις ταινίες, μας προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι το ντουμανιάζουν με τόση άνεση στις σειρές του Netflix.
Κάναμε μία σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο και σε πρώτη φάση είδαμε ότι το πολύ κάπνισμα στο Netflix αποτελεί διαπίστωση και μεγάλων ιστοσελίδων του εξωτερικού, όπως το Deutsche Welle που μάλιστα είχε παρουσιάσει και μία μελέτη για σκηνές με κάπνισμα σε σειρές όπως τα Stranger Things, House Of Cards κ.ά.

Γνωρίζοντας από το παρελθόν ότι οι αμερικανικές καπνοβιομηχανίες είχαν άμεσα οφέλη από το κάπνισμα στο Hollywood, σκεφτήκαμε ότι ίσως λόγω του σχετικού περιορισμού στις ταινίες, μήπως έβαλαν το… χεράκι τους στις σειρές του Netflix, μιας και οι άμεσες διαφημίσεις τσιγάρων απαγορεύονται δια ροπάλου τα τελευταία χρόνια.

Έτσι λοιπόν, είπαμε να κάνουμε μία αναζήτηση στους μεγαλομετόχους αφενός του Netflix και αφετέρου στη μεγάλη καπνοβιομηχανία Philip Morris. Και όπως προκύπτει από τα στοιχεία του CNN Business, ω εκ του θαύματος, στην πρώτη δεκάδα μεγαλομετόχων οι δύο εταιρείες έχουν πέντε κοινά επενδυτικά σχήματα, ενώ από αυτά δύο βρίσκονται στην «κορυφή» και των δύο εταιρειών: The Vanguard Group και Capital Research &Management.



Πρόκειται, βέβαια, για επενδυτικές εταιρείες που μπορεί να τις συναντήσει κανείς σε δεκάδες εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και αλλού, αλλά υπάρχουν και άλλες «συμπτώσεις» στην ιστορία, όπως, ότι για παράδειγμα η Capital Research δεν συγκαταλέγεται στους μεγαλομετόχους της Disney, που στις θυγατρικές της συγκαταλέγονται κινηματογραφικές εταιρείες όπως η Pixar και η 20th Century Fox.
Και όπως και να’ χει, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός της μετοχικής σχέσης που έχει η καπνοβιομηχανία με το Netflix. (Πηγή: Μπάμπης Πολυχρονιάδης / e-tetradio)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.