Γεμίζει με ουασιγκτόνιες η Βάρκιζα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Τοποθετήθηκαν οι δέκα πρώτες ουασιγκτόνιες στη νησίδα της παραλίας της Βάρκιζας, σύμφωνα με την προγραμματισμένη μελέτη της διεύθυνσης πρασίνου και περιβάλλοντος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

“Αντικαθιστούμε και εμπλουτίζουμε το πράσινο και συνεχίζουμε” αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δήμος Βαμβασάκης.

Ουασιγκτόνια (Washingtonia robusta )

Η ουασιγκτόνια είναι μεγάλο φοινικοειδές δέντρο ταχείας ανάπτυξης. Φτάνει σε μέγιστο ύψος τα τριάντα μέτρα και διάμετρο τα εννέα μέτρα. Έχει πράσινα παλαμοειδή και πτεροσχιδή φύλλα με αγκαθωτούς μίσχους και τριχωτές άκρες, ενώ ο κορμός του δεν έχει τρίχες. Κατά την περίοδο του καλοκαιριού αναπτύσσονται μεγάλες ταξιανθίες με πολυάριθμα λευκά κρεμ έως υποκίτρινα άνθη, οι οποίες διακλαδισμένες εκτείνονται περά από τα φύλλα σε μήκος δύο έως τριών μέτρων. Αναπτύσσεται καλύτερα σε ξηρά, ελαφριά και αμμώδη εδάφη, σε θέσεις με αρκετή ηλιοφάνεια. Απαιτεί προστασία από τους δυνατούς παγετούς και είναι κατάλληλο για παράκτιες περιοχές. Δεν χρειάζεται τακτική άρδευση, παρά μόνο τους θερινούς μήνες



Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Γεμίζει με ουασιγκτόνιες η Βάρκιζα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 16/04/2020 at 5:12 μμ
    Permalink

    Άχρηστα δέντρα δεν προσφέρουν τίποτα στο μικροκλίμα και το περιβάλλον,
    σαν τους φοίνικες

    Απαντήστε
  • 17/04/2020 at 6:34 πμ
    Permalink

    Υπέροχα δέντρα. Κανουν σκια, δεν πεφτουν φύλλα, κερί, χνούδια ή οτιδήποτε αλλο, ταιριαζουν με το παρακτιο περιβαλλον, δινουν αλλο αερα, απαιτουν ελαχιστη συντηρηση. Ας ελπισουμε μονο να μην τους τρωει το σκαθαρι. Οσον αφορα το αν προσφερουν κατι στο περιβαλλον… αν ηταν αχρηστα το ιδιο το περιβαλλον θα τα ειχε αποβαλλει εδω και αιωνες.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.