Ελληνικό: Ασθενής από την κλινική «Κασταλία» κατέληξε στο «ΝΙΜΤΣ»




Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο “ΝΙΜΤΣ” ασθενής από την ιδιωτική κλινική “Κασταλία”, για την οποία πραγματοποιείται εισαγγελική έρευνα, όπως επίσης και για την κλινική “Ταξιάρχαι”.

Πρόκειται για έναν άνδρα 89 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του “ΝΙΜΤΣ” με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, όπως ΧΑΠ, άνοια και κίρρωση του ήπατος. Ο 89χρονος είχε μεταφερθεί αρχικά από την κλινική στο νοσοκομείο “Λαϊκό” και στη συνέχεια οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου αναφοράς “ΝΙΜΤΣ”.

Συνολικά οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 139.

Χθες έγινε γνωστό, ότι έχασε τη ζωή του και 5ος ασθενής από την κλινική “Ταξιάρχαι”



Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η διασπορά του κορωνοϊού στις δύο ιδιωτικές κλινικές αποκαλύπτει σοβαρά προβλήματα διαχείρισης περιστατικών κορωνοϊού σε ορισμένες ιδιωτικές κλινικές της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει:

“Υπάρχει “τρύπα” διαχείρισης περιστατικών κορωνοϊού σε κάποιες ιδιωτικές κλινικές. Στο “ΝΙΜΙΤΣ”, νοσοκομείο στο οποίο πραγματοποιούνται αιμοκαθάρσεις σε περιστατικά κορωνοϊού, μεταφέρθηκαν από τη κλινική “Ταξιάρχαι” 18 ασθενείς αιμοκαθαιρόμενοι. Ένας ασθενής μεταφέρθηκε από τη κλινική “Κασταλία”.

Ο ασθενής αρχικά, στις 21/4, είχε μεταφερθεί από την “Κασταλία” στο Λαϊκό και στη συνέχεια στις 22/4 μεταφέρθηκε από το Λαϊκό στο “ΝΙΜΤΣ”. Πέθαναν πέντε ασθενείς από “Ταξιάρχαι” και σήμερα πέθανε και ο 86χρονος που μεταφέρθηκε από τη κλινική Κασταλία μέσω λαϊκού με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ευτυχώς στη Κασταλία είναι αρνητικά όλα τα υπόλοιπα δείγματα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ”. (Πηγή: iatropedia.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.