Ελληνικό – Αργυρούπολη: “Ο Δήμαρχος έμεινε στα λίγα…”




Ανακοίνωση της παράταξης “Ξανά η Πόλη Μπροστά”

Η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε σήμερα μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών της Πόλης μας. Έμεινε όμως μόνο στα σημεία που ήταν υποχρεωτική η εφαρμογή τους όπως τα είχε περιγράψει η κυβέρνηση στην ΠΝΠ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τίποτα περισσότερο όπως είχε το δικαίωμα να πράξει.
“Άχρωμοι”, “Άοσμοι”, κατώτεροι των περιστάσεων που βιώνουν οι επαγγελματίες και οι δημότες μας λόγω της πανδημίας.

✅ Υπενθυμίζουμε ότι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαμε καταθέσει δώδεκα προτάσεις,υλοποιήσιμες,στο δημοτικό συμβούλιο.



❎ Τις αγνόησαν!

Εμείς τις αναφέρουμε ξανά:

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:

✅ Να επεκταθεί η απαλλαγή από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού και το δημοτικό φόρο, πέραν των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει και στις επιχειρήσεις που
πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα, καθως και σε ολους τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που διατηρούν επαγγελματική στέγη στον Δήμο μας και περιλαμβάνονται στην σχετική απόφαση με τους ενεργούς ΚΑΔ (δικαίωμα σε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, στο επίδομα των 800 ευρώ ή στα 600 ευρώ μέσω voucher). Επίσης η απαλλαγή να επεκταθεί έως τις 30/6.

✅ Απαλλαγή και αναλογική επιστροφή από τα δημοτικά τέλη(ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού και ο δημοτικός φόρος) στους πολιτιστικούς και αθλητικούς
συλλόγους της πόλης μας, για όσο χρονικό διάστημα έχουν ανασταλλεί οι δραστηριότητες τους.

✅ Απαλλαγή και αναλογική επιστροφή των δημοτικών τελών (ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού και δημοτικού φόρου) από 14/3 έως και 30/6, για όλα τα νοικοκυριά, με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

✅ Απαλλαγή των καταστημάτων της πόλης από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων από 14/3 μέχρι την επαναλειτουργία τους.

✅ Πέρα από την Απαλλαγή όπως προβλέπει η ΠΝΠ για κυλικεία νεκροταφείων μέχρι 31/5, προτείνουμε να επεκταθεί η απαλλαγή από μισθώματα, σε κυλικεία σχολείων και σε κυλικεία εντός αθλητικών χώρων.

✅ Να επεκταθεί η μείωση του μισθώματος κατά 40% στα μισθωμένα για εμπορική χρήση ακίνητα του Δήμου, πέραν των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει και σε αυτές που έχουν πληγεί, μέχρι 31/5.

✅ Απαλλαγή από την εισφορά όλων των αθλουμένων που συμμετέχουν στα προγράμματα του ΟΝΑΔΕΑ για όλο το χρονικό διάστημα που αυτά έχουν ανασταλεί.

✅ Απαλλαγή των συμμετεχόντων από οποιαδήποτε συνδρομή και διδάκτρων όλων των υπολοίπων προγραμμάτων του Δήμου μας (ωδείο, θεατρικά, ζωγραφική κτλ) για όλο το χρονικό διάστημα που δεν γίνονται μαθήματα.

✅ Για τις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους ή έχουν πληγεί από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, να παραταθεί εώς 31/8/2020 η απόδοση του τέλους παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων. Κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της προθεσμίας και αναστολής καταβολής, τα οφειλόμενα ποσά να μην επιβαρύνονται με τόκους και προσαυξήσεις.

✅ Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων μέχρι 31/8/2020.

✅ Οι πληγείσες επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα με ενεργό ΚΑΔ που συμπεριλαμβάνονται στην σχετική απόφαση, να έχουν έκπτωση 25% για τις δόσεις βεβαιωμένων οφειλών, με ημερομηνία καταβολής εώς 30/4/2020, εφόσον αυτές καταβληθούν εμπρόθεσμα.

✅ Ο Δήμος μας σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, να υπολογίσει τον αριθμό των μαθητών που δεν εχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως συνεργασία με τους δάσκαλους και καθηγητές τους και να προβεί στην προμήθεια και διάθεση του σε όσους τον έχουν ανάγκη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.