Έκτακτη αιμοδοσία στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης




Με την επιδημία του κορονοιού να βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα μας και με εμφανή τάση αύξησης των κρουσμάτων καθημερινά, τώρα όσο ποτέ, είναι μεγάλη η ανάγκη προσφοράς αίματος για την αντιμετώπιση των νοσούντων καθώς και των υπολοίπων ευπαθών ομάδων πληθυσμού (από μεσογειακή αναιμία, ογκολογικοί ασθενείς, έκτακτα χειρουργεία κ.α).

Η ιατρική κοινότητα τονίζει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως όλοι, μπορούμε να ενισχύσουμε τα αποθέματα των τραπεζών αίματος της χώρας, αρκεί να τηρούνται τα συνιστώμενα μέτρα προστασίας και υγιεινής.

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει την εθνική προσπάθεια που γίνεται από το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια αυτή, οργανώνεται την ΚΥΡΙΑΚΗ 5 Απριλίου 2020 από 09:00π.μ. έως 13:00μ.μ. έκτακτη αιμοδοσία στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο«Μίκης Θεοδωράκης»( Κύπρου 68 Αργυρούπολη, πλατεία Δημαρχείου) σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Αθηνών.



Απαραίτητη η γνώση του ΑΜΚΑ.

Συστήνεται ψυχραιμία και στήριξη όλων των έκτακτων αιμοδοσιών αφού μπορεί να βοηθηθούν έτσι τα νοσούντα περιστατικά στη χώρα.

Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του ο δήμος έχει προβλέψει ειδικό χώρο αναμονής για τους αιμοδότες για την προστασίας τους πριν και μετά την αιμοδοσία.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του δήμου, εργαζόμενους καθώς και φορείς και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, που έχει σκοπό να βοηθήσει τον συνάνθρωπο και να ενισχύσει τους κεντρικούς σταθμούς αιμοδοσίας των νοσοκομείων με το απαραίτητο απόθεμα σε αίμα, τηρώντας αυστηρά το σχετικό πρωτόκολλο και όλους τους κανόνες υγιεινής.

Δίνουμε Αίμα. Βγαίνουμε από το σπίτι για έναν καλό σκοπό.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.