“Δημόσια, σύγχρονη και δωρεάν εκπαίδευση, για όλα τα παιδιά χωρίς καμία διάκριση”
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με έκπληξη διαβάσαμε την πρωινή σας διευκρινιστική εγκύκλιο για την χορήγηση tablet ή laptop που αφορούσε στην αρχική με ημερομηνία 7/4/2020 και θέμα « ‘Υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών». Ουσιαστικά , αναιρείτε τα γραφόμενά σας, όπως αυτά περιλαμβάνονταν σε αυτή, προκαλώντας αποπροσανατολισμό, αγανάκτηση και θυμό σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, διευθυντές και γονείς).        Κατανοούμε, ότι οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες, κατανοούμε ότι ζούμε στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία, κατανοούμε ότι υπάρχουν στιγμές που πρέπει να παρθούν άμεσες αποφάσεις, χωρίς να προλαβαίνετε να συνεκτιμήσετε όλα τα δεδομένα και όλες τις παραμέτρους, αλλά δεν κατανοούμε τον εμπαιγμό των γονιών και όχι μόνο σε ένα τόσο νευραλγικό τομέα αυτό της εκπαίδευσης των παιδιών.

        Είμαστε σίγουροι ότι τέτοιου είδους βιαστικές επιστολές και εγκύκλιοι, έχουν επικοινωνιακούς σκοπούς και μόνο! Αυτό βέβαια επιβεβαιώνεται με την ουσιαστική αναίρεση της προχθεσινής σας εγκυκλίου, σήμερα. Σήμερα που ανακοινώσατε την μείωση της ύλης των μαθητών της Γ’ Λυκείου για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ουδέν εκ των μέσων ενημέρωσης ασχολήθηκε με την προχθεσινή σας εγκύκλιο όπως αυτή προβλήθηκε εκτεταμένα προχθές.

 Τυχαίο?

 Οι γονείς, στηρίζοντας την χώρα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, έχουν επιδείξει απίστευτη κατανόηση και υπομονή, σε όλα τα λάθη από πλευράς σας. Λάθη που αφορούν την Δημόσια Δωρεά Παιδεία, που οφείλετε να παρέχετε στα παιδιά μας σύμφωνα με τους νόμους του κράτους μας. Δεν έχετε λοιπόν το δικαίωμα να παίζετε μαζί μας και μαζί τους και να προβάλετε την παροχή κάποιων ηλεκτρονικών συσκευών, οι οποίες απαιτούνται για την εκπαίδευση τους, και μετά να την αναιρείτε, ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε.

Αντί λοιπόν να υπαναχωρείτε τεχνηέντως στις εξαγγελίες σας, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, σας καλούμε να ξεκινήσετε από τώρα το σχεδιασμό για την εύρεση λύσεων στα ζητήματα της εκπαίδευσης, μαζί με τον τεχνικό εξοπλισμό της, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Ο Σεπτέμβριος είναι πολύ κοντά..
Ζητάμε:
Άμεσα να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το πως θα γίνει η αναπλήρωση των μαθημάτων που έχουν χάσει τα παιδιά μας.
Άμεσα να προχωρήσει η πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού , που θα στελεχώσει όλα τα κενά σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Άμεσα, να ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες, που θα φέρουν τα σχολεία μας τον Σεπτέμβρη σε πληρότητα τόσο από εκπαιδευτικό, όσο και βοηθητικό προσωπικό.
Αν ακούτε εκεί στο Υπουργείο Παιδείας..
Το στοίχημα, δεν είναι η ‘ασύγχρονη’ και ή ‘σύγχρονη εκπαίδευση’, ούτε πόσα δίδακτρα θα εισπράξουν τα ιδιωτικά σχολεία.
Το στοίχημα είναι πως θα διαμορφωθούν οι συνθήκες της επόμενης ημέρας, ώστε να διασφαλιστεί η Δημόσια, Σύγχρονη και Δωρεάν εκπαίδευση, για όλα τα παιδιά χωρίς καμία διάκριση!-
ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΟΝΕΩΝ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.