Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Προσοχή σε αυτά που πετάμε στους καφέ κάδους




Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου και την διαλογή στην πηγή, εφιστά την προσοχή των δημοτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των καφέ κάδων στα Πηγαδάκια της Βούλας, στη Μηλαδέζα της Βάρης και στη Βουλιαγμένη, καθώς παρατηρείται υποβάθμιση της ποιότητας των οργανικών αποβλήτων που απορρίπτονται στους καφέ κάδους.

Συγκεκριμένα, έχουν παρατηρηθεί προσμίξεις με άλλα απόβλητα (πλαστικά, χάρτινες συσκευασίες κ.α.), οι οποίες οδηγούν στην αλλοίωση του υψηλής ποιότητας, παραγόμενου εδαφοβελτιωτικού – λιπάσματος από τα οργανικά και πράσινα απόβλητα (VITA GREEN) που πραγματοποιείται στον Δήμο μας και χρησιμοποιείται ευρέως σε ιδιωτικούς και δημόσιους κήπους και φυτεύσεις. 

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, να προχωρούν στην διαλογή των οργανικών με τη μέγιστη δυνατή προσοχή, καθώς οι όποιες αστοχίες, ακυρώνουν την σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν οι συμμετέχοντες και αλλοιώνουν το παραγόμενο εδαφοβελτιωτικό – λίπασμα.

Υπενθυμίζουμε ότι οργανικά απόβλητα, είναι μόνο τα υπολείμματα τροφών τα οποία πρέπει να τοποθετούνται στους καφέ κάδους σε χάρτινες ή κομποστοποιήσιμες σακούλες.



Για τους συμμετέχοντες στο πιλοτικό πρόγραμμα στα Πηγαδάκια, για το διάστημα που θα είναι σε ισχύ τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο Δήμος θα παραδίδει τα πακέτα με τις σακούλες κατ’ οίκον, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία στο 2132020152-154.

ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ:

– υπολείμματα μαγειρεμένου φαγητού, όσο το δυνατόν πιο στραγγισμένα και στεγνά

– φρούτα και λαχανικά

– ψωμί και ζυμαρικά

– τσόφλια αυγών

ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ:

– κοινά σκουπίδια

– συσκευασίες κάθε είδους και υγρά

– μαγειρικά λάδια και λίπη

– πλαστικά

– κομμάτια αλουμινόχαρτου

– χρωματιστά, γυαλιστερά ή πλαστικοποιημένα χαρτιά

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Προσοχή σε αυτά που πετάμε στους καφέ κάδους

  • 12/04/2020 at 9:05 πμ
    Permalink

    Πολύ σωστά κουρεύουν τα δένδρα γιατί όσο ψηλωνουν η βλάστηση φουντώνει ψηλά και ο κορμός χαμηλά αποψηλωνεται με αποτέλεσμα με ένα δυνατό αέρα να κινδυνεύουν να σπασουν η να ξεριζωθουν με κίνδυνο να κάνουν ζημιές η να χτυπήσουν τους διερχόμενους τα δένδρα αυτά δεν βρίσκονται σε δάσος για να προστατεύει το ένα το άλλο σε αντίξοες καιρικές συνθήκες αλλά σε αστική περιοχή

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.