Διανομή τροφίμων για το Πάσχα από τον Δήμο Γλυφάδας
Μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων από κάθε άλλη χρονιά, σε περισσότερους πολίτες, λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει δημιουργήσει έκτακτες ανάγκες, διένειμε φέτος ο Δήμος Γλυφάδας μέσω του κοινωνικού του παντοπωλείου, ενόψει του Πάσχα. Η διανομή ξεκίνησε την Πέμπτη 9 Απριλίου και ολοκληρώνεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, 17 Απριλίου.
Τρόφιμα δόθηκαν στους 2.000 δικαιούχους που είναι ενταγμένοι στις κοινωνικές δομές, καθώς και σε κατοίκους που αντιμετωπίζουν αυξημένες δυσκολίες λόγω της κρίσης.

Συνολικά διατέθηκαν περισσότεροι από 15 τόνοι τρόφιμα, μεταξύ των οποίων αρνί, λάδι, τσουρέκια και προϊόντα μακράς διαρκείας. Όπως είναι γνωστό, στον Δήμο Γλυφάδας λειτουργεί ένα δίκτυο κοινωνικών δομών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό μαγειρείο (συσσίτιο) και κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο. Φέτος, όπως προαναφέρθηκε, εξυπηρετήθηκαν και άλλοι κάτοικοι της πόλης μας, οι οποίοι έχουν βρεθεί σε δεινή θέση λόγω των έκτακτων συνθηκών.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Γλυφάδας μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου, διένειμε τα ακόλουθα:

1500 κιλά κρέας (αρνί & κατσίκι)
2100 πακέτα ζυμαρικά
2435 κουτιά γάλα
2200 τεμάχια όσπρια (φασόλια, φακές)
720 λίτρα ελαιόλαδο
1300 τεμάχια ρύζι
1200 τεμάχια τοματοχυμό
800 κουτιά πουρέ
750 τεμάχια ζάχαρη
750 τεμάχια αλεύρι
300 πακέτα μπισκότα
320 τεμάχια δημητριακά
600 τσουρέκια

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ευχαρίστησε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που συνεισέφεραν ώστε να συγκεντρωθούν τα αγαθά που διανεμήθηκαν για μια ακόμα χρονιά, καθώς και τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Δήμου για την εξαιρετική δουλειά τους. «Έχουμε ενισχύσει τα τελευταία χρόνια το δίκτυο κοινωνικών δομών του Δήμου μας και με μέσα και με προσωπικό, έτσι ώστε να απλώσουμε το ισχυρότερο δυνατό δίχτυ προστασίας για τους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Με τη βοήθεια και των συμπολιτών μας, κανένας συνάνθρωπός μας δεν έμεινε χωρίς τα απαραίτητα αγαθά τις άγιες ημέρες του Πάσχα», τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

«Φέτος είμαστε περισσότερο από ποτέ κοντά στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν αυξημένες ανάγκες. Προσπαθούμε τώρα αλλά και πάντα με όσα μέσα διαθέτουμε να κάνουμε πιο όμορφες αυτές τις άγιες μέρες, όπως και όλη την περίοδο αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε», δήλωσε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.

Ένα κομμάτι των προϊόντων κάλυψε με ίδια δαπάνη ο Δήμος Γλυφάδας και τα υπόλοιπα επιχειρήσεις, πολίτες, φορείς και σύλλογοι. Οι επιχειρήσεις και οι φορείς είναι οι ακόλουθοι:

LAMDA Development S.A.

MINERVA MARINE

Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης
Σούπερ Μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος
Σούπερ Μάρκετ My Market
Γεύσεις Κρήτης Χαλκιαδάκης

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε.

Fresh Patisserie
Ζαχαροπλαστεία Κοσμικόν
Φούρνοι Βενέτη
Ο Φούρνος της Τερψιθέας
Φούρνος Παπαδόπουλος

George΄s steak house

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ

ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΕΣ ΟΚΑΑ

Γαλακτοπωλείον Δημητρίου

Πατεράκης Ιωάννης ( Redcold)

Πηγιάκης, Μουζουράκης, Κυριακάκης (παραγωγοί)
Ζαχαράκης Παραδοσιακό Εργαστήριο Ζύμης
ΓΑΛΑΙΟΣ Δ. ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ντέλι Σάλσα Ε.Π.Ε.
Sarmed
Frezyderm
3ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Ξενοδοχεία:
OASIS
FOUR SEASONS
BRAZIL
FENIX
ΠΑΛΜΥΡΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.