Αστυνομικοί πέρασαν για διαρρήκτη 22χρονο ΑΜΕΑ και τον «σάπισαν» στο ξύλο




Του Μάκη Νοδάρου/apokalypseis.com
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από «τσαμπουκάδες αστυνομικούς» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, έπεσε έξω από το σπίτι του στο Λευκοχώρι Γαστούνης Ηλείας, ένας 22χρονος νεαρός άτομο με ειδικές ανάγκες.

Το πρωτοφανές περιστατικό το οποίο επιχειρεί να υποβαθμίσει και να κρατήσει «μυστικό» η ΕΛ.ΑΣ , συνέβη μπροστά στα έντρομα μάτια των συγχωριανών του 22χρονου νεαρού ΑΜΕΑ αλλά και της τραγικής μητέρας του η οποία ουρλιάζοντας παρενέβη κατά των αστυνομικών για να σώσει το παιδί της .
Η μητέρα του 22χρονου μετέβη για υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία της Αμαλιάδας αλλά – σύμφωνα με τις καταγγελίες των συγγενών της – η εισαγγελέας δεν την δέχτηκε !

Όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή Λευκοχωρίου Γαστούνης, εξέλαβαν ως διαρρήκτη τον άτυχο 22χρονο που βρισκόταν έξω από το σπίτι του, τον κυνήγησαν, τον ακινητοποίησαν με χειροπέδες και τον ξυλοφόρτωσαν παρότι ο ίδιος λόγω της αναπηρία του δεν μπορούσε να τους μιλήσει.
Εχουμε ολοι σοκαριστεί
Ο 22χρονος είναι μαθητής στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ Πύργου Ηλείας).

Συγκλονισμένη η διευθύντρια του σχολείου μιλώντας στο Ionion Fm και στην εκπομπή «Αποκαλύψεις» του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου περιέγραψε το πρωτοφανές συμβάν.
Οπως είπε μεταξύ άλλων : «Ενημερώθηκα για το πρωτοφανές περιστατικό και ζήτησα εξηγήσεις από τον διοικητή της ΟΠΚΕ και μου είπε ότι δεν είναι αρμόδιος να με ενημερώσει. Το παιδί αυτό φοιτά στο δικό μας σχολείο και είναι άτομο με βαριά νοητική αναπηρία. Ζήτησα αμέσως ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και μου είπαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το περιστατικό. Ενημέρωσα και τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. Το παιδί αυτό μετά τον ξυλοδαρμό του βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση . Δεν είναι δυνατόν να ξυλοκοπείται ένα παιδί χωρίς λόγο και με ορατό το πρόβλημα νοητικής στέρησης . Εχουμε όλοι σοκαριστεί .Το παιδί δεν μπορούσε προφανώς να πει το όνομά του στην κατάσταση που βρίσκεται και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι αστυνομικοί το χτύπησαν τόσο πολύ… Είναι το πιο ήσυχο παιδί που έχουμε στο ΕΕΕΕΚ . Βγήκε να κάνει την βόλτα του έξω από το σπίτι του και δέχθηκε την αστυνομική βια… (ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ: apokalypseis.com



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.