Αρνητικά τα 110 δείγματα που ελήφθησαν από την ψυχιατρική κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό




Νωρίτερα, ο ΣΚΑΪ μετέδωσε πως είναι αρνητικά τα 110 δείγματα που ελήφθησαν από την ψυχιατρική κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό στην οποία νοσηλεύονταν 300 ασθενείς και απασχολούνταν 170 εργαζόμενοι.

Το βράδυ της Τετάρτης συλλέχθηκαν δείγματα από 130 εργαζομένους της κλινικής, ενώ χθες έγινε δειγματοληψία και από τους νοσηλευομένους. Εως χθες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα 92 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο για το κρούσμα κορονοϊού σε μεγάλη ψυχιατρική κλινική του δήμου του. «Δεν μας είπε κανείς τίποτα» σημείωσε στο iEidiseis.

Έκπληκτος και έντονα προβληματισμένος είναι ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν οι αρμόδιοι φορείς, το κρούσμα κορονοϊού σε γνωστή κλινική του δήμου του.



Μιλώντας στο iEidiseis, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις Τσιόδρα – Χαρδαλιά για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, αποκάλυψε ότι έμαθε για το κρούσμα στην ψυχιατρική κλινική από τις τηλεοράσεις. Μάλιστα, όπως λέει η κλινική είναι μέσα σε κατοικημένη περιοχή, ενώ υπάρχουν υπάλληλοι του δήμου που καθημερινά βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο του συγκεκριμένου κτιρίου ώστε για παράδειγμα να μαζέψουν τα σκουπίδια.

«Δεν μας είπε κανείς τίποτα και μάθαμε για το κρούσμα κορονοϊού από την τηλεόραση. Δεν μας είπε κανείς για το τι πρέπει να κάνουμε και πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα» ανέφερε στο iEidiseis.

Ο δήμαρχος Ελληνικού σημειώνει επίσης ότι «έχουμε εργαζόμενους του δήμου οι οποίοι πηγαίνουν καθημερινά στην ψυχιατρική κλινική για την αποκομιδή των σκουπιδιών. «Δεν θα έπρεπε να ξέρουμε ποια συγκεκριμένα μέτρα έπρεπε να ληφθούν; Από την πρώτη στιγμή, από χθες, έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση» και σημείωσε με νόημα: «Η ψυχιατρική κλινική είναι μέσα σε γειτονιά, πλησίον σε πολυκατοικίες και σπίτια. Δεν θα έπρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα προστασίας; Δεν έχω καμία ενημέρωση και αναμένω έστω και τώρα σχετικές οδηγίες».

Παράλληλα, δηλώνει ότι «από την πλευρά μας, αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμια το θέμα, ενώ μιλώντας και με κάποιους εργαζόμενους διαπίστωσα ότι το ίδιο ισχύει και μέσα στην κλινική. Παραμένουν και εκεί ψύχραιμοι, πρέπει, ωστόσο, η δημοτική αρχή να γνωρίζει τι γίνεται ώστε με τις σχετικές οδηγίες να εφαρμόσουμε και εμείς τα σχετικά πρωτόκολλα προστασίας. Αυτό πρέπει να γίνει σύντομα».

Σημειώνεται ότι η κλινική είναι ψυχιατρική και έχει βαριά περιστατικά. Διαθέτει 170 άτομα προσωπικό και 350 τρόφιμους, ενώ ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες από τους υπεύθυνους της κλινικής.

Στο πλαίσιο της έρευνας μάλιστα θα ερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Υπενθυίζεται τέλος ότι ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη κλινική λέγοντας ότι την Τετάρτη βρέθηκε ένα κρούσμα σε δομή υγείας το οποίο και κατέληξε στο νοσοκομείο Σωτηρία. «Έγινε έλεγχος σε 130 εργαζομένους εκ των οποίων ως τώρα τα 92 αρνητικά. Σήμερα θα γίνει έλεγχος και στους τρόφιμους», ανέφερε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.