Άλιμος: Πώς ένας «ασφαλιστής» – ληστής παγίδευσε γυναίκα (VIDEO)




Τρόμο έχει σκορπίσει από χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Αλίμου ένας άνδρας που γυρνάει στις γειτονίες με ένα μπλε αυτοκίνητο και προσεγγίζει ηλικιωμένες γυναίκες αποσπώντας τους χρυσαφικά…

Ρομίνα Ξύδα/protothema.gr


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards




Είναι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, 8 Απριλίου, στην περιοχή του Αλίμου όταν μία γυναίκα κατευθύνεται με το αυτοκίνητο μαζί με την 85χρονη μητέρα της σε μεγάλο σούπερ μάρκετ της περιοχής. Μετά τα ψώνια, η 85χρονη λέει στην κόρη της ότι θα γυρίσει στο σπίτι με τα πόδια, δεν είναι και πολύ μακριά, της κάνει άλλωστε καλό να περπατάει. Πράγματι. Η κόρη της επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο και η ηλικιωμένη γυναίκα παίρνει τον δρόμο της επιστροφής. Λίγα μέτρα παρακάτω, κοντά σε κάποιο παρκάκι, σταματάει δίπλα της ένα μπλε αυτοκίνητο.

Ο οδηγός, ο οποίος μοιάζει κοντά στα πενήντα, της λέει πως μόλις μίλησε με την κόρη της η οποία του είπε να ασφαλίσει άμεσα κάποια χρυσαφικά της οικογένειας. Όταν μάλιστα αναφέρει στην 85χρονη και το όνομα της κόρης της, η ηλικιωμένη γυναίκα τον πιστεύει. Με περισπούδαστο ύφος της λέει πόσο εκτιμάται η αλυσίδα με τον σταυρό που κρέμεται στον λαιμό της καθώς και τα δύο χρυσά δαχτυλίδια που φορά στα δάχτυλα της. Της προτείνει ακόμη να πάνε μαζί μέχρι το σπίτι της προκειμένου να εκτιμήσει και να… ασφαλίσει από τους επίδοξους κλέφτες και τα υπόλοιπα χρυσαφικά της…

Η γυναίκα επιβιβάζεται στο αυτοκίνητό του σκεπτόμενη πως «ο άνθρωπος μοιάζει σοβαρός, είναι άλλωστε κάποιας ηλικίας» και κατά τη διαδρομή πείθεται να αφήσει στα χέρια του τα κοσμήματα που φέρει επάνω της. Όταν φτάνουν τελικά στο σπίτι, εκείνος βγαίνει από το αυτοκίνητο υποδυόμενος τον άνετο και της λέει ότι θα την περιμένει στην αυλόπορτα.

Η 85χρονη γυναίκα ανεβαίνει στο σπίτι όπου για καλή της τύχη βρίσκεται εκείνη την ώρα ο γαμπρός της: «Όταν μου είπε το περιστατικό δεν μπορούσα να πιστέψω αυτά που άκουγα», λέει ο κ. Θανάσης Δελαπόρτας και συνεχίζει: «Κατάλαβα αμέσως ότι η πεθερά μου είχε πέσει θύμα απάτης και κατέβηκα σαν τρελός κάτω, ωστόσο εκείνος πρέπει να το αντιλήφθηκε διότι έτρεξε στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Ευτυχώς έχω στα χέρια μου βίντεο όπου φαίνεται καθαρά το αυτοκίνητο και το πρόσωπο του κι ελπίζω ότι οι Αρχές θα καταφέρουν να τον συλλάβουν. Γνωστοποιώ το θέμα διότι θέλω να προστατευτούν κι άλλα ενδεχόμενα θύματα αυτού του απατεώνα. Ο άνθρωπος αυτός, αν μπορεί να χαρακτηριστεί άνθρωπος, πρέπει να συλληφθεί και να τιμωρηθεί άμεσα. Δεν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος παίζοντας με τις τύχες ηλικιωμένων ανθρώπων».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.