Βαρύ πένθος στην Ελληνική Αστυνομία
Η οικογένεια τής Ελληνικής Αστυνομίας πενθεί για την απώλεια τού Ηλία Ξανθάκη, Υποστρατήγου ε.α, πρώην προϊσταμένου της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών.

Ο Ηλίας Ξανθάκης ήταν γεννημένος στην Ιεράπετρα, παντρεμένος με δύο παιδιά και η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε χθες στον ΙΝ Αγίου Δημητρίου Πετρούπολης Αττικής.

Βιογραφικό:
Γεννήθηκε την 15-10-1961 στην Ιεράπετρα Λασιθίου. Κατετάγη στην Ελληνική Αστυνομία την 17-5-1983 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Διετέλεσε κατά τα έτη 2016-2019 Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομία. Αποστρατεύτηκε την 18-4-2019 με το βαθμό του Υποστρατήγου.

Όντας ειδικευμένος αστυνομικός με ανεπτυγμένες δεξιότητες ηγεσίας και διαχείρισης καθώς και με σημαντική επαγγελματική εμπειρία σε διεθνές επίπεδο, μεταξύ άλλων, υπηρέτησε ως εξειδικευμένος Αξιωματικός:

στη διερεύνηση υποθέσεων σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής,
σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας,
Επικεφαλής της Μονάδας Πληροφοριών/Τμήματος Ερευνών κατά την προετοιμασία και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 , στο Ολυμπιακό Κέντρο Πληροφοριών,
Επικεφαλής του Τμήματος Προστασίας Πολιτεύματος στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας,
Καθηγητής στο Τμήμα Προχωρημένης Κατάρτισης & Επιμόρφωσης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.),
Καθηγητής στη Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας,
Σύμβουλος επί θεμάτων Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (Μ.Ε.Α.) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με απόσπαση στο Υπουργείο Εξωτερικών,(Βρυξέλλες Βέλγιο),
Προϊστάμενος του Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης και Διεθνών Αποστολών της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.