Ποια σχολεία σε Άλιμο και Γλυφάδα είναι κλειστά, λόγω κορονοϊού




Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, θα παραμείνει κλειστό το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την ιχνηλάτηση της πορείας περιστατικού κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση πάρθηκε για προληπτικούς λόγους, επειδή κάποιος δάσκαλος ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία.



“Επισημαίνω ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού στο Σχολείο, απλώς ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας κλείνουν προληπτικά όποια σχολική μονάδα χρειάζεται” δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.

Αύριο θα ακολουθήσει νεότερη Ανακοίνωση για τη λειτουργία ή μη λειτουργία του 9ου Δημοτικού Σχολείου την Τρίτη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Παρακαλώ και προσωπικά όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους να παίρνουν όλα τα μέτρα ατομικής τους προστασίας από τον κορωνοϊό και τη γρίπη, ώστε να προσέχουν την υγεία τους και να προστατεύουν τον εαυτό τους.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Γλυφάδας, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού, το 9ο Δημοτικό, το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Γλυφάδας
θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους από αύριο και μέχρι τις 22 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι με αντίστοιχη απόφαση το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Γλυφάδας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 13 Μαρτίου.

“Επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά, σε συνέχεια πολλών ερωτημάτων από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές της πόλης μας, ότι το ποια σχολεία κλείνουν και με ποια κριτήρια ΔΕΝ το αποφασίζει ο Δήμος Γλυφάδας”, τονίζει ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και προσθέτει:

“Η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολείων σε όλη την Ελλάδα για την προστασία από τον κοροναϊό, ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Παιδείας μετά από την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού και όχι στον Δήμο Γλυφάδας και στη δημοτική μας αρχή”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.