«…Εξουσιοδοτώ τον εαυτό μου να βγω για περπάτημα με τους φίλους μου, για να ξεσκάσω λιγάκι από την κλεισούρα και την… σύζυγο μου»!
Από την ημέρα που επιβλήθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας και χρειάζεται για οποιαδήποτε μετακίνηση η απαραίτητη βεβαίωση από την Γενική Γραμματεία Πολικής Προστασίας, είτε έντυπη, είτε ηλεκτρονική (sms), η ΕΛ.ΑΣ έχει καταγράψει χιλιάδες παραβάσεις του μέτρου σε ολόκληρη την χώρα με τα περισσότερα κρούσματα “ανυπακοής” να σημειώνονται στην Αττική.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της παραλιακής, όπου την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, πολλοί πολίτες έβγαλαν τα κατοικίδια τους βόλτα και μάλιστα παρεούλες – παρεούλες, έχοντας μαζί τους μια χειρόγραφη βεβαίωση.

Βέβαια, επενέβη η Αστυνομία και φρόντισε να τους… χωρίσει, καθώς η απαγόρευση ήταν σαφής στην διατύπωση της: «…βόλτα το κατοικίδιο, η άσκηση, περπάτημα ή τρέξιμο, επιτρέπεται με βεβαίωση για συγκεκριμένες ώρες και πάντα μόνοι». Ίσως λοιπόν εκεί στην παραλιακή να μην το άκουσαν αυτό και είπαν να κάνουν παρεούλα οι ίδιοι και τα κατοικίδια τους, με τους γείτονες και φίλους.

Και ο τραγέλαφος συνεχίζεται με κορυφαίο περαστικό -επίσης στα Νότια Προάστια- όπου τέσσερις ηλικιωμένοι βρέθηκαν από πλήρωμα περιπολικού της αστυνομίας, να περπατούν παρέα σχολιάζοντας την επικαιρότητα.Όταν τους ζητήθηκε βεβαίωση, όλοι έδειξαν χειρόγραφες βεβαιώσεις, με κορυφαία ενός εκ της παρέας των ηλικιωμένων, ο οποίος έγραφε στην κόλλα Α4 που είχε συντάξει: «…Εξουσιοδοτώ τον εαυτό μου να βγω για περπάτημα με τους φίλους μου, για να ξεσκάσω λιγάκι από την κλεισούρα και την… σύζυγο μου»!

Στον… δικό του κόσμο
Άλλη περίπτωση που επίσης προκάλεσε τον γέλωτα των αστυνομικών και συνάμα τον προβληματισμό τους, ήταν η περίπτωση ενός μεσήλικα, ο οποίος μάλλον δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει. Βρέθηκε, λοιπόν, στο αυτοκίνητο του βραδινές ώρες στο κέντρο της Αθήνας, να πηγαίνει σε… γιορτή!

Είχε στην κατοχή του χειρόγραφη βεβαίωση ότι δεν κυκλοφορούσε ασκόπως, διότι πήγαινε στο σπίτι φίλου του που είχε τα γενέθλια του, προκειμένου να τα γιορτάσουν μαζί με τους υπόλοιπους καλεσμένους.

Υπήρξαν βέβαια και οι περιπτώσεις πολιτών που είχαν μαζί τους εγκεκριμένες βεβαιώσεις από την Γ.Γ.Π.Π. για ψώνια στο σούπερ μάρκετ… μόνο που το είχαν «τερματίσει», καθώς μπήκαν στο αυτοκίνητο τέσσερα άτομα, δυο ζευγάρια δηλαδή, τα οποία είπαν να κάνουν τα ψώνια του σούπερ μάρκετ σε ένα μεγάλο κατάστημα, δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή τους, για να κάνουν την βόλτα τους, να πιουν βρε αδελφέ κι έναν καφέ έστω και στο πόδι όλοι μαζί!

Στην Θεσσαλονίκη, ένας ηλικιωμένος βγήκε για την βόλτα του χωρίς καμιά βεβαίωση, λέγοντας στους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν πως πλέον αυτός τα έχει φάει «τα ψωμιά του» και δεν τον ενδιαφέρει εάν κολλήσει τον νέο ιό. Βέβαια, ο συγκεκριμένος κύριος φάνηκε πως δεν ενδιαφέρονταν ούτε για το κοινωνικό σύνολο, εφόσον ο ίδιος τα «έχει φάει τα ψωμιά του».

Aπό την Δευτέρα που επιβλήθηκε η απαγόρευση τις κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί κάτι παραπάνω από 6.500 παραβάσεις και βέβαια έχουν επιβληθεί και τα αντίστοιχα πρόστιμα των 150 ευρώ… έκαστος.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.