Έκκληση εννέα δημάρχων προς την Υπουργό Παιδείας
Εννέα δήμαρχοι της Αττικής απηύθυναν έκκληση προς την Υπουργό Παιδείας, για τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των γονιών, των μαθητών και των φοιτητών, ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οι συνέπειες αυτής της δοκιμασίας.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι: Ανδρούτσου Μαρία (Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου), Βοσκόπουλος Χρήστος (Δήμαρχος Καισαριανής), Ευθυμίου Ανδρέας (Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου), Θωμαΐδου Δέσποινα (Δήμαρχος Νέας Ιωνίας), Κονδύλης Ανδρέας (Δήμαρχος Αλίμου), Μανιατογιάννης Ξενοφών (Δήμαρχος Βριλησσίων), Μπάμπαλος Νίκος (Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής), Ντηνιακός Βαγγέλης (Δήμαρχος Χαϊδαρίου) και Χατζηδάκης Γιώργος (Δήμαρχος Ηλιούπολης)
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής τους:
Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ
Για πρώτη φορά στη χώρα μας βιώνουμε αυτήν την πρωτόγνωρη κρίσιμη κατάσταση και καλούμαστε να πειθαρχήσουμε σε μέτρα δύσκολα, αλλά αναγκαία για να νικηθεί αυτή η αόρατη απειλή του κορωνοϊού.
Πρώτοι εμείς οι Δήμαρχοι, σαν εκπρόσωποι της κοινωνίας, νιώθουμε υποχρεωμένοι να αφουγκραστούμε ολόκληρη την κοινωνία, την κάθε οικογένεια, τον κάθε γονιό και ιδιαίτερα τα παιδιά και να γίνουμε η δημόσια έκφραση και φωνή τους.
Η διαδικασία μάθησης διακόπηκε, ο περιορισμός στο σπίτι των παιδιών με γονική παρουσία εξασφαλίστηκε και με την γενική απαγόρευση κυκλοφορίας ο αρχικός κύκλος προφύλαξης έγινε πράξη.
Η ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον, για την εξασφάλιση των απαραίτητων για την υγεία και την διαβίωση και η ανησυχία για πιθανή απώλεια εργασίας και εισοδήματος, αρχίζει να επηρεάζει οικογένειες και ανθρώπινες σχέσεις και σύντομα θα αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνική συνοχή.
Τώρα είναι η στιγμή, που η πολιτεία πρέπει να υποστηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά όλη την οικογένεια, για να βγει η κοινωνία πιο δυνατή, από αυτήν την κρίση.
Ενώνουμε τις φωνές μας και προτείνουμε στην κυβέρνηση άμεσα να λάβει κατ’ ελάχιστον τα ακόλουθα μέτρα:
• Στην καθιέρωση στην Δημόσια και στην Ιδιωτική Τηλεόραση υποστηρικτικής εκπομπής «Ώρα γονιών», για την ενδυνάμωση τους μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.
• Στην ταχεία εφαρμογή της ψηφιακής τηλεμάθησης, ώστε να μη χαθεί η ουσία της σχολικής εκπαίδευσης και όχι απλά και τυπικά η σχολική χρονιά.
• Στην παροχή σε κάθε έναν ξεχωριστά μαθητή και φοιτητή, ενός υπολογιστή ή laptop/tablet με τον μίνιμουμ αναγκαίο εξοπλισμό και στην δωρεάν ελεύθερη πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες, ώστε όλοι να είναι σε θέση, να συμμετέχουν ισότιμα στην διαδικασία ηλεκτρονικής μάθησης κατοχυρώνοντας το δικαίωμα όλων για πρόσβαση στην εκπαίδευση.
• Να εξασφαλίσει και να διαθέσει άμεσα την απαραίτητη έκτακτη χρηματοδότηση, για να καλυφθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις τηλε-εκπαίδευσης.
Είμαστε σίγουροι, ότι θα ακούσετε την φωνή μας και θα πάρετε κάθε λογικό και απαραίτητο μέτρο, για να αποσοβηθεί η κατάρρευση της οικογένειας και της εκπαίδευσης, που μπορεί να πλήξει την κοινωνική και την οικονομική ζωή της χώρας.
Με τιμή
Ανδρούτσου Μαρία – Δήμαρχος Αγίου Δημήτριου
Βοσκόπουλος Χρήστος – Δήμαρχος Καισαριανής
Ευθυμίου Ανδρέας – Δήμαρχος Ταύρου – Μοσχάτου
Θωμαΐδου Δέσποινα – Δήμαρχος Νέας Ιωνίας
Κονδύλης Ανδρέας – Δήμαρχος Αλίμου
Μανιατογιάννης Ξενοφών – Δήμαρχος Βριλησσίων
Μπάμπαλος Νίκος – Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής
Ντηνιακός Βαγγέλης – Δήμαρχος Χαϊδαρίου
Χατζηδάκης Γιώργος – Δήμαρχος ΗλιούποληςΔιαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Έκκληση εννέα δημάρχων προς την Υπουργό Παιδείας

 • 26/03/2020 at 7:47 μμ
  Permalink

  Πρώτα εξασφαλίζεται το τετράδιο και το στυλό και μετά μετά μαθαίνουμε στο παιδί να γράφει. θα πρέπει πρώτα να πάρει ο μαθητής το βασικό αυτό λάπτοπ ή τάμπλετ και μετά να αρχίσουν τα τηλεμαθήματα.

  Απαντήστε
 • 28/03/2020 at 10:47 μμ
  Permalink

  Σωστό , εύκολα και γρήγορα εφαρμόσιμο.

  Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.