Ανακοίνωση της “Ακτής του Ήλιου” για τις αδέσποτες γάτες στην παραλία




Σε απάντηση της επιστολής των φιλόζωων που δημοσιεύθηκε στο www.zoosos.gr , και προς αποκατάστασης της αλήθειας, η εταιρεία ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΑΛΙΜΟΣ ΑΕ ενημερώνει για τα ακόλουθα:
1) Η εταιρεία μας, σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.18159 (ΦΕΚ Β’ 859/14.03.2020) Κοινή Υπουργική Απόφαση (των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών), με την οποία επιβλήθηκε το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των οργανωμένων παραλιών, δεν επιτρέπει, από την 15.3.2020, την είσοδο στις εγκαταστάσεις της, για λόγους προστασίας της δημοσίας υγείας.
2) Για την «πιστή» τήρηση των μέτρων της κυβέρνησης για την αποφυγή και τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού έχει απευθύνει αυστηρές συστάσεις προς την εταιρεία μας και η ΕΤΑΔ ΑΕ, ήδη από τις 17.3.2020.
3) Η αιτούμενη από τους συντάκτες της επιστολής είσοδος φιλόζωων στην οργανωμένη Ακτή του Αλίμου προκειμένου να ταΐσουν αδέσποτα ζώα συνιστά ενέργεια απαγορευόμενη από την παραπάνω υπουργική απόφαση και, για τον λόγο αυτό, δεν επετράπη από την εταιρεία μας. Πέραν τούτου, τα όποια αδέσποτα ζώα μπαίνουν και βγαίνουν ελεύθερα (δεν είναι εγκλωβισμένα) στην Ακτή, όπως μπαίνουν και βγαίνουν ελεύθερα στους κήπους των σπιτιών μας, ευλόγως, δε, θα μπορούσαν να ταϊστούν αυτά σε χώρο ευρισκόμενο έξω από την Οργανωμένη Ακτή του Αλίμου .
4) Παρά ταύτα μετά από την παρέμβαση του Δημάρχου Αλίμου, και μετά από έντονες πιέσεις από την πλευρά του, δεχθήκαμε να παραδίδεται (με τήρηση των κανόνων ασφαλείας που επιβάλει η επικρατούσα πανδημία) τροφή από τους φιλόζωους στον φύλακα της Ακτής, και να φροντίζει αυτός για τη σίτιση των εκάστοτε αδέσποτων. Η πρότασή μας αυτή δεν έγινε δεκτή από τους φιλόζωους, οι οποίοι απαίτησαν να εισέρχονται οι ίδιοι εντός της Ακτής, ισχυριζόμενοι ότι δεν μπορεί να φροντίζει τα αδέσποτα ζώα κάποιος που δεν τα γνωρίζει και δεν γνωρίζει τις ιδιαιτερότητές τους!!!!!!
5) Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, είναι αναληθής ο ισχυρισμός των συντακτών της επιστολής ότι η ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ και ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ «αποφάσισαν να στερήσουν τη συνέχιση της ζωής στα αδέσποτα ζώα», την αναλήθεια δε του ισχυρισμού τους την γνωρίζουν οι συντάκτες της παραπάνω επιστολής.
6) Ήδη δε, μετά από νέα παρέμβαση του Δημάρχου Αλίμου, και προκειμένου να ικανοποιηθούν οι παραπονούμενοι φιλόζωοι, προτάθηκε από το Δήμο Αλίμου να εισέρχεται στην Οργανωμένη Ακτή του Αλίμου, σε καθημερινή βάση, και για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των 15 λεπτών, ένας φιλόζωος, ο οποίος δεν θα ανήκει σε ευπαθή ομάδα, δεν θα έχει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και θα φορά γάντια, θα συνοδεύεται δε από δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος θα επιβλέπει την τήρηση των παραπάνω υποχρεώσεών του. Την πρόταση αυτή αποδέχεται η εταιρεία μας.
7) Την παρούσα θα κοινοποιήσει η εταιρεία μας προς το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την ΕΤΑΔ ΑΕ, ώστε, εφόσον κρίνουν ότι η αποδοχή της παραπάνω πρότασης θέτει θέμα κινδύνου τη δημόσιας υγείας, να μας ενημερώσουν, το συντομότερο δυνατόν.
Για την Ακτή του Ήλιου Α.Ε.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.