Άλιμος: Ρεκόρ αλληλεγγύης και προσφοράς στην εθελοντική αιμοδοσία




“Οι Έλληνες στα δύσκολα γινόμαστε υπέροχοι” αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, με αφορμή τη μεγάλη προσέλευση των δημοτών, στην εθελοντική αιμοδοσία που έγινε στην πόλη.

“Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε η έκκληση μας για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος μας στις 20 & 21 Μαρτίου (χθες και σήμερα), παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Πάνω από 200 Αλιμιώτες και Αλιμιώτισσες βγήκαν από το σπίτι για να δώσουν αίμα στους δύο χώρους που είχαμε ετοιμάσει στην πόλη μας (Β΄ ΚΑΠΗ & Κοινωνική Υπηρεσία), σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Βούλας, με αποτέλεσμα να συλλέξουμε 121 φιάλες αίμα.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή αιμοδοσίες των τελευταίων 25 χρόνων, που λειτουργεί η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αλίμου.



Το αίμα είναι πολύτιμο για το σύστημα υγείας και για τους ασθενείς, την ευαίσθητη αυτή περίοδο, με την έξαρση του κορωνοϊού και τη μεγάλη έλλειψη σε αίμα.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι στα δύσκολα οι Έλληνες νοιαζόμαστε ο ένας τον άλλον και είμαστε πρώτα από όλα ‘άνθρωποι’, με ευαισθησία, αλληλεγγύη, αγάπη…

Αν ήμασταν εξίσου ενωμένοι και σε πιο ομαλές περιόδους, θα κάναμε ακόμα περισσότερα θαύματα…”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.