“Ζητάμε από την Ελληνικό Α.Ε. και την Πολιτεία να βρει άμεσα λύση στην μεταστέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου”


(Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Ξανά η Πόλη Μπροστά”)

Πληροφορηθήκαμε από ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού ότι με επιστολή της η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. ζητά την άμεση εκκένωση του συγκεκριμένου χώρου όπου στεγάζεται έως σήμερα, από το 2011 με παραχώρηση από τον Δήμο μας, ώστε να παραδοθεί στον Επενδυτή του χώρου, την εταιρεία Lamda Development.

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται αυτό.

Δηλαδή χωρίς να έχει προβλεφθεί από την Πολιτεία η μετεγκατάσταση σε κάποιο άλλο δημόσιο κτίριο, ουσιαστικά επιβάλλει με τον τρόπο αυτόν την διακοπή των λειτουργιών του Κοινωνικού Ιατρείου.

Το Κοινωνικό Ιατρείο επιτελεί ένα τεράστιο κοινωνικό έργο, είναι αποκλειστικά εθελοντική δομή και λειτουργεί χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση.

Στηρίζει ως Δομή τους πλέον αδύναμους συνανθρώπους μας που οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν σε φτωχοποίηση και τους έχουν καταστήσει ανήμπορους να καλύψουν τις ιατρικές και φαρμακευτικές ανάγκες τους.

Ως Παράταξη στηρίζουμε την πλήρη συνέχιση της λειτουργίας του ΜΚΙΕ.

Ζητάμε από την Ελληνικό Α.Ε. και την Πολιτεία να βρει άμεσα λύση στην μεταστέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου.

Ζητάμε επίσης από τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε. να παρέμβει άμεσα στην εταιρεία αυτή ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος συνέχισης των υπηρεσιών του ΜΚΙΕ μέχρι την εξεύρεση λύσης.

Αν δεν υπάρξει λύση από την Πολιτεία τότε πρότασή μας ως Παράταξη είναι ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης να βρει τόπο στέγασης του ΜΚΙΕ σε ένα από τα κτίρια ιδιοκτησίας του.

Ως Παράταξη θα φέρουμε το θέμα για εξεύρεση άμεσης λύσης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Η αδιάλειπτη συνέχιση λειτουργίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού είναι απαραίτητη για τους αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε ως Δήμος στα πλαίσια της Κοινωνικής Συνοχής, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στον Άνθρωπο.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X