Στις 10 Μαΐου θα διεξαχθεί φέτος η «Ειρηνοδρομία 2020»




Η “Ειρηνοδρομία”, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παναγούλεια» στη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη, που έχασε τη ζωή του δίπλα στην ομώνυμη πλατεία και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημήτριου σε συνεργασία με το σωματείο κλασσικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέας, είναι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και υλοποιείται με τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Πρόκειται για μια σειρά δρομικών αγωνισμάτων 2,5χλμ, 5χλμ, 10χλμ και 1000μέτρων – διαδρομή ευαισθησίας AMEA. Ο αγώνας των 10 χλμ. είναι πιστοποιημένη διαδρομή από την AIMS και τον ΣΕΓΑΣ η οποία, ενταγμένη στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, επιλέγεται τα τελευταία χρόνια από δρομείς όχι μόνο από την Αττική, αλλά και την υπόλοιπη Επικράτεια και το εξωτερικό, καθώς θεωρείται μια από τις πιο «γρήγορες» διαδρομές της Αττικής.

Η “Ειρηνοδρομία” έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα δρομικά γεγονότα της Αττικής, καθώς αναδεικνύει την τοπική κοινωνία, εμπλέκει τους πολίτες και ολόκληρη τη μαθητική και αθλητική κοινότητα, προωθώντας τη συμμετοχικότητα και την αγάπη για τον αθλητισμό, έχοντας πάντοτε έντονους συμβολισμούς, όπως η ειρήνη και η αλληλεγγύη. Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων από τις εγγραφές των δρομέων, υποστηρίζουν το έργο ενός κοινωνικού φορέα. Φέτος η Ειρηνοδρομία θα υποστηρίξει την Οργάνωση «Δρομείς της Ελπίδας».

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού καθώς και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης αλλά και οι άλλες εκδηλώσεις, που εκείνη την ημέρα θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μια γιορτή ειρήνης και συμμετοχής, θα βρίσκονται μπροστά από το Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου.

Η ώρα εκκίνησης των αγώνων προγραμματίζεται στις 09:00, στις 10/05/2020.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.eirinodromia.gr/ και το Facebook: https://www.facebook.com/Eirinodromia/

Δείτε τα συναρπαστικά στιγμιότυπα της Ειρηνοδρομίας 2019

https://www.youtube.com/watch?v=8ZLqDumFZB8

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.