Κλειστό την Τρίτη το 1ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης




Αμέσως μετά το σημερινό συμβάν πτώσης σοβά σε άδεια αίθουσα του 1ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, κλιμάκιο του Δήμου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Σεφτελή και μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας, επισκέφτηκε το κτίριο και προχώρησε σε έλεγχο όλων των τάξεων για να διαπιστωθεί η ζημιά και άλλος τυχόν κίνδυνος.
Μετά τον έλεγχο, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει το Γυμνάσιο αύριο 28/1/2020, για να γίνουν από τεχνικό συνεργείο οι απαραίτητες προληπτικές επεμβάσεις, όπου κρίνεται σκόπιμο.
Είναι γεγονός ότι η κατάσταση των σχολικών κτιρίων της Ηλιούπολης χρήζει άμεσων παρεμβάσεων και βελτιώσεων.
Επίσης υπενθυμίζεται, ότι ο διαγωνισμός έργου προϋπολογισμού 200.000 ευρώ για την τακτική συντήρηση των σχολείων, που έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή του 2019, «ξεχάστηκε» μέσα στην προεκλογική περίοδο.


Ξεκίνησε άμεσα από την σημερινή Διοίκηση με επιτάχυνση των διαδικασιών, για να υπογραφεί η σύμβαση αρχές Φεβρουαρίου.
Παράλληλα οι Σχολικές Επιτροπές προχωρούν με ταχείς ρυθμούς σε μικρές επεμβάσεις και συντηρήσεις για να βελτιωθούν οι σχολικές υποδομές.
Με αίσθημα ευθύνης η Δημοτική αρχή αντιμετωπίζει με σοβαρότητα παρόμοια συμβάντα και θα προχωρήσει σε συνεργασία με όλους τους φορείς της σχολικής κοινότητας σε κάθε άμεση ενέργεια για βελτιωθεί η κατάσταση των σχολείων και να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των μαθητών και των διδασκόντων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.