Ανδρέας Κονδύλης: Σύντομα ο Άλιμος θα έχει Δημοτικό Κτηνιατρείο (VIDEO)




Δημοτικό Κτηνιατρείο θα αποκτήσει ο Άλιμος, όπως αποκάλυψε στο NOTIA.GR, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης. Η πολύ καλή συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες, έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική πρόοδο στο θέμα των αδέσποτων σκύλων, ενώ γίνονται μεγάλες προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις γάτες που πολλαπλασιάζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

 

“Με τα αδέσποτα γίνεται πολύ καλή δουλειά, ευχαριστούμε τους εθελοντές και τον ΣΑΖΑ, θα κυκλοφορήσει σύντομα και ένα βιντεάκι” είπε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.

“Κάθε χρόνο κάνουμε στειρώσεις σε περίπου 500 γατιά. Όμως χρειάζεται σε περισσότερα. Θέλουμε τη βοήθεια από τους δημότες για τις γάτες. Παράλληλα, συνιστούμε στους δημότες να μην αγοράζουν σκυλάκια αλλά να υιοθετούν. Στον ΣΑΖΑ  εκπαιδεύουν τα αδέσποτα, άρα καλύτερα να πάρει ένα άστεγο φίλο κάποιος, παρά να αγοράσει. Και πολύ σύντομα ο δήμος Αλίμου θα αποκτήσει δημοτικό κτηνιατρείο”.

 

 

“Mε τα σκυλιά έχουμε κοντρολάρει πάρα πού την κατάσταση” λέει η Μαρία Μουτσάτσου, υπεύθυνη του ΣΑΖΑ Υιοθεσίες αδέσποτων ζώων Αλίμου.

“Προσπαθούμε με τις γάτες, είναι πάρα πολλές, αλλά πιστεύουμε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση. Πολλαπλασιάζονται με φοβερό ρυθμό και δεν προλαβαίνουμε με τις στειρώσεις να ελέγξουμε τον πληθυσμό. Πιστεύω ότι μέσα σε ένα χρόνο θα τα καταφέρουμε. Με τα σκυλιά, στειρώνουμε εδώ και αρκετά χρόνια και τα προωθούμε σε υιοθεσίες. Τα νέα αδέσποτα είναι μόνο από εγκαταλείψεις, δεν έχουμε αδέσποτα αστείρωτα στον Άλιμο, είναι όλα ρυθμισμένα”.

Ο Ανδρέας Κονδύλης με τη Μαρία Μουτσάτσου, υπεύθυνη του ΣΑΖΑ Υιοθεσίες αδέσποτων ζώων Αλίμου.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.