Ζητά επέκταση του Μετρό προς Γλυφάδα ο Κυρανάκης




Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, σχετικά με την προοπτική επέκτασης της Γραμμής 2 του Μετρό προς Γλυφάδα, κατέθεσε στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

“Παρά το γεγονός πως η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα άλλαζε το συγκοινωνιακό χάρτη των Νοτίων Προαστίων, θα συνέβαλε σημαντικά στην αποσυμφόρηση των κεντρικών οδικών αρτηριών και θα διευκόλυνε την πρόσβαση στο κέντρο της Γλυφάδας που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες της Αθήνας, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξέλιξη”, σημειώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα Νότια της Β’ Αθηνών.

“Ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα εκ μέρους της κυβέρνησης προκειμένου να προχωρήσει το έργο επέκτασης της Γραμμής 2 του Μετρό προς Γλυφάδα, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων και οι επισκέπτες με ένα ακόμη μέσο σταθερής τροχιάς;”, αναφέρει στην ερώτηση του προς τον Κώστα Καραμανλή.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

“Προς Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,

Θέμα: “Επέκταση Γραμμής 2 του Μετρό προς Γλυφάδα”

Με ανακοίνωσή της στις 29 Ιανουαρίου 2016, η τότε διοίκηση της “Αττικό Μετρό Α.Ε.” είχε γνωστοποιήσει πως “προωθούνται νέα έργα για ωρίμανση σε μεσο-μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα”, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς Γλυφάδα.

“Πρόκειται για επέκταση 3 χλμ, με 2 νέους σταθμούς από το Ελληνικό μέχρι το κέντρο της Γλυφάδας, προϋπολογισμού 240 εκατομμυρίων ευρώ”, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Παρά το γεγονός πως η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα άλλαζε το συγκοινωνιακό χάρτη των Νοτίων Προαστίων, θα συνέβαλε σημαντικά στην αποσυμφόρηση των κεντρικών οδικών αρτηριών (Λ. Βουλιαγμένης, Λ. Ποσειδώνος) και θα διευκόλυνε την πρόσβαση στο κέντρο της Γλυφάδας που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες της Αθήνας, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα εκ μέρους της κυβέρνησης προκειμένου να προχωρήσει το έργο επέκτασης της Γραμμής 2 του Μετρό προς Γλυφάδα, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων και οι επισκέπτες με ένα ακόμη μέσο σταθερής τροχιάς;

Ο ερωτών βουλευτής
Κωνσταντίνος Κυρανάκης”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.