Το αυτοκίνητο που έσωσε από την απαγωγή τον εφοπλιστή Μαρτίνο




Ηταν το μεσημέρι της 12ης Δεκεμβρίου 2013 στην περιοχή της Βούλας. Οι πέντε δράστες με ένα Mitsubishi κλειστό φορτηγάκι και ένα άσπρο Citroën C1, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, με σκοπό την απαγωγή του.

Ο εφοπλιστής, έχοντας την ανάλογη εκπαίδευση και με εντυπωσιακή ψυχραιμία εμβόλισε το μικρό C1 Citroën και ξέφυγε. “Οπλο” του, το… πειραγμένο, station αυτοκίνητό του, που του έσωσε τη ζωή…

Οι αρχικές πληροφορίες, που ανέφεραν ότι ο νεαρός εφοπλιστής οδηγούσε ένα Audi Q7, την ώρα που οι επίδοξοι απαγωγείς και του έκλεισαν το δρόμο στη Βούλα, διαψεύστηκαν. Το αυτοκίνητο που έσωσε τον Ανδρέα (κατα κόσμο Κίκος) Μαρτίνο ήταν ένα Audi RS6 σε μαύρο χρώμα το οποίο μετά τις… αναβολικές ενέσεις που δέχτηκε από την MTM αποδίδει πάνω από 700PS!

Ένα station wagon αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να μην ήταν θωρακισμένο, όμως ξεχωρίζει τόσο για τη στιβαρή κατασκευή του και τον όγκο του, όσο και για τη δύναμη του κινητήρα του.

Δεν είναι όμως τόσο οι πολλοί ίπποι που έδωσαν τη δυνατότητα στον εφοπλιστή να εμβολίσει το μικρό Citroen C1 των 800 κιλών, που βρέθηκε πίσω του, όσο η τερατώδης ροπή του (πάνω από 70 χιλιογραμμόμετρα) αλλά και το μεγάλο του βάρος των 2 τόνων.

Παράλληλα η τετρακίνηση που διαθέτει το RS6 μοίρασε στους τροχούς που είχαν ανάγκη όση από τη ροπή χρειάζονταν για να μην σπινάρουν-κολλήσουν όταν αυτοί κλήθηκαν από τον οδηγό ουσιαστικά να… ρυμουλκήσουν (με την ανάποδη) το C1. Σημαντικό ρόλο στην γρήγορη αντίδραση του οδηγού που απειλήθηκε, έπαιξε και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Tiptronic (6 σχέσεων) ένα από τα καλύτερα που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Δείτε τη συνέχεια του ρεπορτάζ του Τάκη Τρακουσέλλη στο newsauto.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.