Νέα Σμύρνη: Πρότυπη Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου




Για μία ακόμη χρονιά, ο Δήμος Νέας Σμύρνης διοργανώνει την Πρότυπη Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή τη φορά, σε συνεργασία με το Δίκτυο Νέων Νέας Σμύρνης. Στις 13-15 Δεκεμβρίου 2019, νέοι και νέες, με ενδιαφέρον για την πολιτκή και τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γίνονται, για τρεις μέρες, Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σε ένα τριήμερο γεμάτο δράσεις, workshops και διαβουλεύσεις, νέοι και νέες, μαθητές και φοιτητές από όλη την Ελλάδα, λαμβάνουν τον λόγο για να τοποθετηθούν, να αποφασίσουν και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, πάνω σε καίρια ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υποδυόμενοι ρόλους ενός Δημοτικού Συμβουλίου. Όλα αυτά, σύμφωνα με τις τελευταίες επιταγές των νόμων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σκοπός της Προσομοίωσης είναι η γνωριμία και η εξοικίωση των νέων με την λειτουργία των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η πολιτική ενεργοποίησή τους σε ζητήματα της τοπικής κοινωνίας.
Οι αιτήσεις συμμετοχής για την 7η Πρότυπη Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο, οι εργασίες της Προσομοίωσης είναι ανοικτές για παρακολούθηση από το κοινό. Η εναρκτήρια εκδήλωση της Προσομοίωσης είναι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στις 16:00.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook: Πρότυπη Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου (https://www.facebook.com/ppds.gr/ )

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.