Έλαμψε το 1ο Zografou City Run με νικητές τους Πιτσώλη και Δημάκη




Σε μία μεγάλη γιορτή, όχι μόνο για την πόλη του Ζωγράφου, αλλά για όλη την Αθήνα, εξελίχθηκε το Zografou City Run που έγινε για πρώτη φορά και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Με πολλούς σπουδαίους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, με περισσότερους από 1000 δρομείς κάθε ηλικίας, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την υπέροχη Βίλα του Ζωγράφου, το Zografou City Run ήταν εντυπωσιακό και αναμένεται κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερο και μεγαλύτερο.

Νικητής στους άνδρες στα 5 χλμ. ήταν ο Χαράλαμπος Πιτσώλης και στις γυναίκες η Ντενίζ Δημάκη, δύο πρωταθλητές του ΓΑΣ Ιλισός, που μαζί με τον ΠΑΣ Ζωγράφου και τον ΣΑΠΠΑΖ ήταν συνδιοργανωτές του αγώνες μαζί με το ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ζωγράφου.

 

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε στον αγώνα, ήταν το γεγονός ότι ο Πιτσώλης μετά τη νίκη του, έμεινε στον τερματισμό και χαιρετούσε όλους τους δρομείς. «Είναι πολύ ωραία να τρέχεις στην περιοχή σου. Μπορεί να έχει ανηφόρες, αλλά για μένα ήταν μία καλή προπόνηση ενόψει της συνέχειας. Συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς για τη συμμετοχή τους, αλλά και στους διοργανωτές που έκαναν έναν πολύ όμορφο αγώνα», είπε ο νικητής των 5 χλμ. που είχε ισχυρή πίεση από τον 2ο Γρηγόρη Σκουλαρίκη και τον 3ο Στέλιο Μπαλίδη.

Η Ντενίζ Δημάκη είπε μετά τον τερματισμό: «Εδώ είναι η πόλη μου! Γεννήθηκα, μεγάλωσα, έγινα αθλήτρια στο σωματείο μου τον ΓΑΣ Ιλισός. Εδώ καθημερινά τρέχω και φυσικά, δεν θα μπορούσα να λείψω από ἐναν αγώνα που διοργανώνεται στην πόλη μου! Οι δρόμοι του Ζωγράφου πλημμύρισαν με μικρούς και μεγάλους και πρέπει να πω ότι έγινε μία εξαιρετική διοργάνωση από τον Δήμο και τα σωματεία της πόλης», είπε η Δημάκη που άφησε την Ραφαηντίνα Πατρικέλη στην 2η θέση και την Αγγελική Τζώτζου στην 3η.

Τα αποτελέσματα στα 5 χλμ.

Ανδρες

Χαράλαμπος Πιτσώλης  16:30

Γρηγόρης Σκουλαρίκης 17:32

Στέλιος Μπαλίδης 17:42

Γυναίκες

Ντενίζ Δημάκη   20:08

Ραφαηντίνα Πατρικέλη  21:31

Αγγελική Τζώτζου  21:50

Mετά τα 5 χλμ. ακολούθησαν τα 2,5 χλμ. και τα 1.000 μέτρα για μαθητές Δημοτικού, με τον Δήμαρχο Ζωγράφου Βασίλη Θώδα να δίνει την εκκίνηση. «Είναι μία πολύ όμορφη μέρα για την πόλη του Ζωγράφου, με μικρούς και μεγάλους να έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης και να προσφέρουν υπέροχες εικόνες. Είναι ένας πολύ όμορφος αγώνας και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο ΝΠΠΔ του Δήμου για την εξαιρετική δουλειά. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε επιτυχημένες και όμορφες αθλητικές εκδηλώσεις στο Δήμο Ζωγράφου», είπε ο Δήμαρχος Ζωγράφου.

Στο πλαίσιο του αγώνα, ο Αντιδήμαρχος Ζωγράφου Θοδωρής Μετικαρίδης και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου Γιώργος Γιαννακόπουλος βράβευσαν τα σωματεία ΓΑΣ Ιλισός, ΠΑΣ Ζωγράφου και ΣΑΠΠΑΖ για την προσφορά τους στον κλασικό αθλητισμό της περιοχής

Το Zografou City Run ήταν αφιερωμένο στο Οραμα Ελπίδας και ήταν δεκάδες οι δρομείς που έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών, θέλοντας έτσι να συμπαρασταθούν στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ενεργή συμμετοχή στο Zografou City Run είχαν και άλλα σωματεία της περιοχής όπως ο Ποσειδώνας Ιλισίων και η ΑΕΖΙΓ Αθηνά.

Στην ιστοσελίδα του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ζωγράφου, culturezografou.com υπάρχουν δωρεάν φωτογραφίες για όλους τους δρομείς των 5 χλμ.

Για περισσότερες πληροφορίες

Culturezografou.com

https://www.facebook.com/pg/ZografouCityRun

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.