1ο Νεανικό Φεστιβάλ Γλυφάδας Παραδοσιακών Χορών (EΙΚΟΝΕΣ)




Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Νεανικό Φεστιβάλ Γλυφάδας Παραδοσιακών Χορών, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του «Γιατί η παράδοση είναι πάντα στη μόδα». Το Κινηματοθέατρο Γλυφάδας «Μελίνα Μερκούρη» πλημμύρισε από νιάτα, μουσική, τραγούδια, χορό, χρώματα, αισιοδοξία, περηφάνεια.
Στην φετινή πρώτη διοργάνωση του Νεανικού Φεστιβάλ Γλυφάδας συμμετείχαν οι χορευτικές ομάδες έξι (6) πολιτιστικών συλλόγων. Πριν την έναρξη του φεστιβάλ όλες οι αποστολές των χορευτικών συγκροτημάτων συμμετείχαν σε παρέλαση που ξεκίνησε από την έδρα του Συλλόγου μας και κατέληξε στο Κινηματοθέατρο Γλυφάδας «Μελίνα Μερκούρη».
Οι πιο όμορφες και απολαυστικές στιγμές του Φεστιβάλ ήταν οι παρουσίες στη σκηνή των νέων χορευτών και χορευτριών της κάθε ομάδας, που γέμισε τις ψυχές όλων μας με χαρά, υπερηφάνεια και αισιοδοξία για το μέλλον. Όλες οι ομάδες ενθουσίασαν το κοινό και καταχειροκροτήθηκαν.

Το χορευτικό μέρος του φεστιβάλ άνοιξε η χορευτική ομάδα νέων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας «Κ. Κανάρης», παρουσιάζοντας χορούς από την Μικρά Ασία, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Δημήτρη Ελευθερίου. Χορούς από την Ήπειρο παρουσίασαν οι νέοι της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, με χοροδιδάσκαλο την κα Έφη Ρούτη.

Χορούς από την Νάξο παρουσίασε η νεανική χορευτική ομάδα του Συνδέσμου Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού «Ο Αιγέας» (Δήμου Φυλής) με χοροδιδασκάλους τον κ. Μάκη Πιρπινιά και την κα Χρύσα Μάνη. Χορούς από τη Λέσβο παρουσίασαν οι νέοι του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» (Δήμου Δάφνης Αττικής), με χοροδιδάσκαλο τον κ. Κώστα Πιπίνη.

Την παρουσίαση χορών της Κύμης και της Καρύστου έκαναν οι νέοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηρόβρυσης Χαλκίδας, με χοροδιδάσκαλο τον κ.
Δημήτρη Ελευθερίου.

Το χορευτικό μέρος του φεστιβάλ έκλεισε με χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία, που παρουσίασε η νεανική χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυφάδας «Ο Προφήτης Ηλίας», με χοροδιδάσκαλο τον κ. Αριστοτέλη Κατσινέλη, ο οποίος είχε επιπλέον και την ευθύνη του συντονισμού όλων των χορευτικών ομάδων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ.

Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ εντυπωσίασε ευχάριστα το κοινό και αποτέλεσε ένα μοναδικό θέαμα που προκάλεσε στο κοινό ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας. Η ιδιαίτερη αυτή τελετή προσέδωσε στο φεστιβάλ έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.

Με τρόπο συμβολικό ανέδειξε το σημείο εκείνο που η «Μουσικοχορευτική μας Παράδοση» συναντά το «Σήμερα» καθώς και ότι η παράδοση αποτελεί για τους νέους πηγή έμπνευσης για νέες δημιουργικές εκφράσεις.

Αυτό το εγχείρημα απέδωσαν καλλιτεχνικά η τραγουδίστρια, στιχουργός & μουσικός Ερασμία Μάνου και η μπάντα της, η ηθοποιός Ανθή Βαρουξή και η ερμηνεύτρια Αναστασία Καπάνταη.
Την καλλιτεχνική και σκηνοθετική διεύθυνση του Φεστιβάλ είχε το θεατρικό σκηνοθετικό δίδυμο Γεώργιος Βούλγαρης και Γιάννης Μακρυνόρης.
Την επιμέλεια παρουσίασης της τελετής είχε η ηθοποιός Φιλίτσα Καλογεράκου.
Συμμετείχε η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Θοδωρή Γεωργόπουλου (κλαρίνο), με τους μουσικούς: Μιχάλη Ζάμπα στο λαούτο και στο τραγούδι, τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί, τον Σάκη Κάκο στα κρουστά και το Γιώργο Σχοινά στο ακορντεόν.
Ιδιαίτερη ήταν και η στιγμή όταν απονεμήθηκαν, στους εκπροσώπους των Συλλόγων που συμμετείχαν, αναμνηστικές πλακέτες συμμετοχής και στους χορευτές αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ ακολούθησε αποχαιρετιστήρια γιορτή, όπου μαθητές και δάσκαλοι, φιλοξενούμενοι και διοργανωτές χόρεψαν και διασκέδασαν όλοι μαζί.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος της πόλης μας ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη του Φεστιβάλ.
Παρευρέθηκε επίσης και η Πρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ. Γλυφάδας κα Μαρία Παπάζογλου, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην άρτια και αποτελεσματική διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Ζεστή και υποστηρικτική ήταν και η παρουσία της Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών έργων κας Δάφνης Χαρίση-Μπίλια και του Γενικού Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας κ. Σταμάτη Σκαμπαρδώνη, οι οποίοι τόσο με την παρουσία τους όσο και με τον ένθερμο λόγο τους μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, προκειμένου αυτή η πολιτιστική γιορτή να αποτελέσει θεσμό για την πόλη μας.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ και το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζουν τις πιο θερμές ευχαριστίες τους σε όλους όσοι συμμετείχαν και εργάστηκαν για την άρτια και επιτυχημένη διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους.

Στους νέους μας που χόρεψαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Στους χορηγούς του Φεστιβάλ, τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης «ΡΟΜΒΟΣ» και ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, το Super Μarket Σκλαβενίτης και την επιχείρηση «ΓΕΥΣΤΙΚΟΝ». Στους χορηγούς
επικοινωνίας Grand Magazine, Simple Radio FM και Simple Radio.

Στο μέλος του Συλλόγου μας και εθελοντή γιατρό κ. Ανδρέα Καλόγηρο, την Δημοτική Αστυνομία, στους εθελοντές -μέλη του Συλλόγου μας που συμμετείχαν στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου που συνείσφεραν και εργάστηκαν εθελοντικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Και το ταξίδι μας στην παράδοση συνεχίζεται …

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.