Ερώτηση Σπανάκη για το κτηριακό πρόβλημα του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας




Το χρόνιο κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας και η άμεση ανάγκη επίλυσής του, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσε σήμερα, προς έξι συναρμόδιους Υπουργούς, ο Βουλευτής της Β3’ Περιφέρειας του Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης.

Ο κ. Σπανάκης προχώρησε και στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι παρεμβάσεις μας για την επίλυση θεμάτων κρίσιμων για τις τοπικές κοινωνίες, όπως η κατασκευή του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας, πρέπει να είναι καίριες και ουσιαστικές. Ως Βουλευτής είμαι αποφασισμένος να παρεμβαίνω άμεσα, τόσο στα μεγάλα όσο και στα καθημερινά θέματα της κοινωνίας, ιδιαίτερα όταν αυτά αφορούν την παιδεία. Δυστυχώς το πρόβλημα του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας δεν αφορά μόνο ένα Υπουργείο, αλλά χαίρομαι γιατί στις προσπάθειες επίλυσής του υπάρχουν σήμερα μόνο συμμαχίες, καθώς και η κοινή πεποίθηση ότι είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης λύσης».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς τους:

  1. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κεραμέως Νίκη
  2. Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Καραμανλή Κων/νο
  3. Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα Χρήστο
  4. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Χατζηδάκη Κωστή
  5. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη
  6. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη

Θέμα: «Ανάγκη επίλυσης του κτηριακού προβλήματος του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας»

Το κτηριακό πρόβλημα του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας παραμένει άλυτο εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, παρά το γεγονός ότι έχει κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους.

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 ο Δήμος Γλυφάδας, στην προσπάθειά του να δώσει μια οριστική λύση, πρότεινε στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (Ο.Σ.Κ.) την απόκτηση οικοπέδου έκτασης έξι (6) στρεμμάτων επί της οδού Αγίου Νεκταρίου στην περιοχή Τερψιθέα Γλυφάδας, με σκοπό την ανέγερση νέου σχολικού κτηρίου. Oι αρμόδιες αρχές προχώρησαν τις σχετικές διαδικασίες και το 1998 με ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας & Θρησκευμάτων και Οικονομικών το οικόπεδο απαλλοτριώθηκε υπέρ και με δαπάνη του Ο.Σ.Κ. ο οποίος με δικαστική απόφαση υποχρεώθηκε να καταβάλλει αποζημιώσεις πολλών χιλιάδων ευρώ σε ιδιώτες. Η ανέγερση ωστόσο του σχολείου δεν προχώρησε ποτέ, διαιωνίζοντας μέχρι και σήμερα το κτηριακό πρόβλημα του 7ου Γυμνασίου.

Επειδή οι δύο δεκαετίες που έχουν παρέλθει από το 1998 που απαλλοτριώθηκε η έκταση, είναι αδικαιολόγητα μεγάλο διάστημα για να μην μπορεί να εξευρεθεί λύση σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Επειδή γνωρίζουμε ότι ο Ο.Σ.Κ. επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας κατέβαλε προσπάθειες για την επίλυση του θέματος.

Επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφόρησε χαρακτηριστικά για το κτηριακό πρόβλημα του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Επειδή το δικαίωμα των μαθητών του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας στη διδασκαλία υπό κατάλληλες συνθήκες, είναι αδιαπραγμάτευτο.

Επειδή το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας καλύπτει χωροταξικά μια μεγάλη περιοχή στην Τερψιθέα Γλυφάδας που εκτείνεται μεταξύ των οδών Αιγύπτου – Λευκωσίας –Ηρακλείων Στηλών- Αγίου Νεκταρίου – Γ. Γεννηματά & Κ. Αθανάτου.

Επειδή το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας εξυπηρετεί σήμερα τις ανάγκες περισσότερων από 250 μαθητών και των οικογενειών τους.

Επειδή η επίλυση του κτηριακού προβλήματος του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας είναι απαίτηση των μαθητών, των Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επειδή η επίλυση του κτηριακού προβλήματος του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας είναι πάγια απαίτηση των Δημοτικών Αρχών του Δήμου Γλυφάδας.

Επειδή η Παιδεία είναι ένα από τα σημαντικότερα δημόσια αγαθά και η προάσπισή της αποτελεί υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας.

Επειδή οι δαπάνες του πρώην Ο.Σ.Κ. (νυν ΚΤ.ΥΠ) γίνονταν με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Επειδή οι Γλυφαδιώτισσες και οι Γλυφαδιώτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ανέγερσης του σχολικού κτηρίου για το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας;
  2. Υπάρχει διαθεσιμότητα πόρων για την κατασκευή του εν λόγω σχολικού κτηρίου με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής);
  3. Γιατί δεν αξιοποιείται η αγορασμένη έκταση επί της οδού Αγίου Νεκταρίου στην Τερψιθέα Γλυφάδας που είναι κατάλληλη για σχολική χρήση;
  4. Σκοπεύετε να εγκρίνετε την άμεση αξιοποίηση του εν λόγω οικοπέδου προκειμένου να ανεγερθεί το σχολικό κτήριο που θα στεγάσει το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας;
  5. Σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε για την επίλυση αυτού του χρόνιου προβλήματος;
  6. Ποιοι είναι οι λόγοι της κωλυσιεργίας στην αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης που αποκτήθηκε από τον πρώην Ο.Σ.Κ (νυν ΚΤ.ΥΠ) με χρήματα του Ελληνικού λαού;
  7. Ποιο είναι το ακριβές ποσό που δαπανήθηκε από τον πρώην Ο.Σ.Κ (νυν ΚΤ.ΥΠ) για την αγορά/απαλλοτρίωση του οικοπέδου αυτού και πότε;

 

                                          Ο ερωτών Βουλευτής                                 

                                     Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.