Φωτιά σε κοντέινερ του Δήμου Βύρωνα




Φωτιά εκδηλώθηκε σε κοντέινερ του Δήμου Βύρωνα, γύρω στις 9 το βράδυ την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου το οποίο ήταν τοποθετημένο  στο σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμμάτων  στο Υμηττό, πάνω από τα στρατόπεδα Σακέτα, στην περιοχή Κουταλά.

Άγνωστο το πως εκδηλώθηκε η φωτιά στην καρότσα του μεγάλου οχήματος , ιδιαίτερα όταν το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχαμε έντονη βροχόπτωση στην περιοχή.

 Η άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της δασοπροστασίας του Δήμου Βύρωνα είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να μην επεκταθεί, και να την σβήσουν άμεσα. Ο  καθένας μπορεί να αντιληφτεί τους κινδύνους από την φωτιά σε ένα σημείο το οποίο είναι καταπράσινο, μέσα στο βουνό.

Το συμβάν αυτό φέρνει στην επιφάνεια για άλλη μια φορά,  τα προβλήματα που δημιουργούνται  και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τη λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων  μέσα στο βουνό. Ο σταθμός μεταφόρτωσης λειτουργεί στο σημείο αυτό χωρίς άδεια περίπου  20 χρόνια επιβαρύνοντας τον Υμηττό και το περιβάλλον.

Πολλές φορές από  φορείς και κινήματα της πόλης έχει ζητηθεί η απομάκρυνσή του, αλλά δυστυχώς συνεχίζει να λειτουργεί, με την ανοχή ποιων;  και να εναποθέτονται στο σημείο – μπάζα, αδρανή  και ογκώδη υλικά,  που μόνο συμβατά με τον ορεινό όγκο του Υμηττού και το περιβάλλον δεν είναι .

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ  

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.