Έγινε καφέ η παραλία της Βάρκιζας από τα έργα στο Κόρμπι (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Την ανησυχία των κατοίκων του Δήμου μας έχει προκαλέσει η κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας. Εδώ και αρκετές μέρες, η θάλασσα έχει γεμίσει με χώμα και πιθανά άλλα υλικά, από το σε εξέλιξη έργο «Διευθέτηση του ρέματος ΚΟΡΜΠΙ», που κατασκευάζει η εταιρεία ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ και παρακολουθείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση παρακολουθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την εξέλιξη αυτού του θέματος από την πρώτη στιγμή, όταν και εμφανίστηκε το πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πολλές μέρες, το φαινόμενο συνεχίζεται. Βρεθήκαμε στο χώρο και είδαμε από κοντά τι συμβαίνει.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Πασακυριάκος επικοινώνησε το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου με την κατασκευαστική εταιρεία, προκειμένου να ενημερωθεί και να ζητήσει διευκρινίσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Από την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Κώστας Πασακυριάκος με υπεύθυνο της εταιρείας, προκύπτουν τα εξής:

1. Κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής σε βάθος 3 – 4 μέτρων, σε σημείο που βρίσκεται στην περιοχή κοντά στο εργοτάξιο, βγήκε στην επιφάνεια μία μεγάλη πηγή με μόνιμη ροή υφάλμυρου νερού. Η διάμετρος της τρύπας που υπήρχε εκεί, είναι μισό μέτρο. Τα νερά από την πηγή, μαζί με χώμα, φτάνουν στη θάλασσα.

2. Η εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε, με σταθεροποίηση του εδάφους. Η εταιρεία δεν μπορεί να εκτιμήσει τον ακριβή χρόνο αποκατάστασης. Ενδεχομένως, η αποκατάσταση να χρειαστεί 1 με 2 μήνες.

Video από την κατάσταση στην παραλία της Βάρκιζας.

Gepostet von Κώστας Πασακυριάκος – Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης am Donnerstag, 24. Oktober 2019

3. Σε διευκρινιστική ερώτηση του Κώστα Πασακυριάκου, για το εάν μπορεί η εταιρεία να απαντήσει με βεβαιότητα ότι αυτό που πέφτει στη θάλασσα είναι μόνο χώμα, ο υπεύθυνος, είπε μεν ότι είναι χώμα, ωστόσο, δεν μπορεί να απαντηθεί με απόλυτη βεβαιότητα, εάν δεν γίνει εργαστηριακός έλεγχος. Κι αυτό γιατί η εταιρεία δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στο υπέδαφος της περιοχής.

Κατόπιν όλων αυτών, η Λαϊκή Συσπείρωση συνεχίζει με υπευθυνότητα να παρακολουθεί το θέμα και επιφυλάσσεται για τις περαιτέρω ενέργειές της.

Κάνουμε έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την εταιρεία που κατασκευάζει το έργο και την Περιφέρεια Αττικής ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των κατοίκων του δήμου μας για το τι συμβαίνει.

Ειδικότερα:
– να ενημερωθούμε από την κατασκευαστική εταιρεία τι είναι αυτό που πέφτει στη θάλασσα και εάν είναι μόνο χώμα;
– ποιος θα είναι ο χρόνος αποκατάστασης του προβλήματος και με ποιον τρόπο θα γίνει αυτή;

Κώστας Πασακυριάκος – Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.