Απεργία 2 Οκτωβρίου: Κυκλοφοριακή κόλαση στους δρόμους




Η μαζική απεργία των εργατικών συνδικάτων την Τετάρτη αναμένεται να προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό

Το Μετρό (γραμμή 2 και 3) και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) δεν θα λειτουργήσουν καθόλου την Τετάρτη, ενώ 24ωρη θα είναι και η απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα καθηλωθεί και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Τα λεωφορεία, την Τετάρτη, θα εκτελούν δρομολόγια μόνο από τις 9π.μ έως τις 9μ.μ λόγω των στάσεων εργασίας. Το πρωί, η πλήρης αποκατάσταση των δρομολογίων θα έχει επιτευχθεί έως τις 10π.μ. και το απόγευμα, τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τις αφετηρίες τους για τα τελευταία δρομολόγια το αργότερο στις 8μ.μ.

«Μπλακ άουτ» και την Πέμπτη

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας 12-3 καθώς διαμαρτύρονται για την μη καταβολή δεδουλευμένων μετά την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα συνεχίσει με μία ακόμα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου. Αν οι απεργίες αυτές πραγματοποιηθούν δεν θα γίνει κανένα δρομολόγιο τρένου, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αποφάσισαν τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.