7η Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας στον ΥμηττόΗ Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια στον Υμηττό και τα 7 τελευταία διοργανώνεται από το Εργαστήρι και τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού.

Είναι η μοναδική διεθνής θεματική έκθεση γελοιογραφίας που διοργανώνεται στην Ελλάδα και στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν δεκάδες Σκιτσογράφοι από όλο τον Κόσμο.

Κάθε χρόνο επιλέγεται ένα θέμα με το οποίο προσκαλούνται οι δημιουργοί να στείλουν έργα τους καθώς και οι μαθητές των Σχολείων του Δήμου να συμμετέχουν σε ειδική έκθεση ή και με δρώμενα.

Ο θεσμός έχει συναντήσει την αποδοχή της διεθνούς κοινότητας των Σκιτσογράφων και τα έργα αξιολογούνται από διεθνή Κριτική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν προσωπικότητες από τον χώρο της Γελοιογραφίας και Ειδικοί Επιστήμονες από τον χώρο της Εκπαίδευσης και της Επικοινωνίας.

Η φετινή διοργάνωση έχει ως θέμα: «Ισότητα των Φύλων & Έμφυλη Βία». Το θέμα είναι πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου.

Στην Έκθεση υπέβαλαν τις συμμετοχές τους 211 Σκιτσογράφοι από 44 χώρες με 486 έργα. Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή προέκρινε να εκτεθούν 168 έργα.

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 19 Οκτωβρίου μέχρι 2 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. Το Σάββατο 11 π.μ. μέχρι 2 μ.μ. και 6-8 μ.μ. Την Κυριακή 11 π.μ. – 2 μ.μ. Τα Εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 19:οο, ενώ τα πρωινά θα μπορεί να δέχεται επισκέψεις σχολείων κατόπιν συνεννόησης.

Οι απονομές των Βραβείων και Επαίνων το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X