Τα Γεράνεια εκπέμπουν SOS (VIDEO)




Δυστυχώς αυτό που βλέπω live είναι θλιβερό! Έχει παραδοθεί στις φλόγες όλο το βουνό πάνω από το Λουτράκι! Σαν ηφαίστειο που έχει εκραγεί. Η κατάσταση είναι σοβαρή.
Τα Γεράνεια εκπέμπουν SOS.
Πολύ κρίμα 
Μουδιασμένοι οι επισκέπτες και οι κάτοικοι.

169 πυροσβέστες δίνουν τη μάχη από το έδαφος – Χθες Σάββατο εκκενώθηκαν δύο μοναστήρια και απομακρύνθηκαν συνολικά 50 άνθρωποι – Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές – Για φωτιά από βραχυκύκλωμα σε κολόνα της ΔΕΗ έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Λουτρακίου – Δείτε εικόνες από την δύσκολη νύχτα των κατοίκων
Εξακολουθεί να μαίνεται το πρωί της Κυριακής η μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι.

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει τις πτήσεις και τις ρίψεις νερού προκειμένου να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο. Από εδάφους εξάλλου επιχειρούν συνολικά 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα.

«Ευτυχώς πρωί πρωί σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα ενώ στην κορυφογραμμή επιχειρούν τα πεζοπόρα τμήματα. Ευτυχώς οι άνεμοι είναι πιο ήπιοι σήμερα αλλά το μέτωπο είναι τεράστιο» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης προσθέτοντας ότι «οι πρώτες πληροφορίες για την αιτία της φωτιάς είναι για βραχυκύκλωμα από κολόνα της ΔΕΗ»

 

Δυστυχως αυτό που βλέπω live είναι θλιβερό! Έχει παραδοθεί στις φλόγες όλο το βουνό πάνω από το Λουτράκι! Σαν ηφαίστειο…

Gepostet von Nikos Dioletis am Samstag, 14. September 2019

 

Βίντεο τώρα μέσα από το μέτωπο της Πυρκαγιάς στο Λουτράκι. Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβέστες για την κατάσβεση της.Βίντεο: Αντώνης Κατερινίτσας Πηγή Βίντεο: Εθελοντική ομάδα Μεγάρων.

Gepostet von Forecast Weather Greece am Samstag, 14. September 2019

H φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στον περιφερειακό πάνω απ’ την πόλη του Λουτρακίου και βόρεια του νεκροταφείου.

Λίγο αργότερα εκκενώθηκαν προληπτικά όλα τα μοναστήρια της περιοχής. Ανάμεσά τους, το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Από κάθε Μονή απομακρύνθηκαν 25 άτομα.

Λουτράκι: Εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους μοναστήρι και γηροκομείο

Στο μεταξύ, πυροσβέστης δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, αλλά και από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω και των ισχυρών ανέμων, δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών, που έδιναν όλο το μβράδυ μάχη με τις φλόγες ώστε να οριοθετήσουν τη φωτιά, που εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των επτά χιλιομέτρων.

Στην περιοχή έσπευσε από νωρίς ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγή: protothema.gr

Πυρκαγιά στα Γεράνεια Ορη-Λουτρακι

Gepostet von Meteoclub am Samstag, 14. September 2019

 

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΥΧΤΑ .Η ΦΩΤΙΑ "ΤΡΩΕΙ " ΨΗΛΑ…ΡΙΠΕΣ ΑΝΕΜΟΥ…

Gepostet von Tassos Mitsopoulos am Samstag, 14. September 2019

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.