Στην Αμφιτρίτη και στον Άδωνη το βράδυ σινεμά…




Μια από τις δυο μοναδικές μέχρι σήμερα φωτογραφία της εισόδου του κινηματογράφου.
Για πρώτη φορά στο διαδίκτυο μια τόσο σπάνια φωτογραφία προσφορά του ιδιοκτήτη του κινηματογράφου, για όλους τους φίλους. Ήταν 460 θέσεων και βρισκόταν στον ομώνυμο δρόμο Αμφιτρίτης 13. Η Αμφιτρίτη ήταν τότε ανάμεσα στα διώροφα και τετραώροφα σπιτάκια μέσα στα δένδρα, και στις εντυπωσιακές βίλες του κεντρικού Παλαιού Φαλήρου. Ήταν σημείο συνάντησης και μια αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια στα ζεστά αλλά και στα δροσερά βράδια με την μαγεία των παλαιών σταρ του Χόλυγουντ και τις μεγάλες μορφές του ελληνικού σινεμά. Και τα διαλείμματα με παγωμένη σπιτική βυσσινάδα, με λεμονάδες – πορτοκαλάδες – μπιράλ (ταμ-ταμ ) – σάμαλι – κοκ. Η Αμφιτρίτη όμως βρισκόταν σε κεντρικό σημείο και οι οκταόροφες πολυκατοικίες με αντιπαροχή έχουν εμφανιστεί δυο δεκαετίες άντεξε το 1969 γκρεμίστηκε για να γίνει άλλη μια πολυκατοικία.

Εσωτερική φωτογραφία από τα εγκαίνια του κινηματογράφου.
Η οθόνη με τις διαφημίσεις και η μάντρα με τους κισσούς το αγιόκλημα τα νυχτολούλουδα και τα γιασεμιά που κρατούσαν συντροφιά στους θεατές με τα αρώματα τους.
Οι διαφημίζομενοι στην οθόνη είναι.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΔΗΣ
ΒΑΦΕΙΑ ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ
Κ. ΒΟΥΖΟΥΝΑΡΑΣ. ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 13
ΑΤΕΛΙΕ ΜΟΔΑΣ ΠΩΛΙΝΑ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 17
ΩΡΟΛΟΓΙΑ Δ. ΜΑΜΑΖΗΣ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 5


© 1η Δημοσίευση στο διαδίκτυο Δ. Κακίτσης.
Πηγή: Σ. Γιαμαλής
Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας-Έρευνα-Κείμενα-Χρονολόγηση-Τεκμηρίωση περιοχής και κτιρίων : Δημήτρης Κακίτσης. Μια φωτογραφία από την συλλογή – © Π.Φ.Κ. ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ Δ.Κ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.