Παλαιό Φάληρο: Αξέχαστο διήμερο γεμάτο άρωμα Λέσβου




Δέκα Σύλλογοι της Λέσβου με έδρα την Αθήνα, συνδιοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά την εκδήλωση «Λέσβος, μια κοιτίδα πολιτισμού μες στο Αιγαίο» την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 , στην παραλία του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο με σκοπό να προβάλλουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Μυτιλήνης, του Δήμου Δυτικής Λέσβου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Λέσβου.

«Μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση της εκδήλωσης «Λέσβος, μια κοιτίδα πολιτισμού μες στο Αιγαίο», σας καλούμε και φέτος στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2019, στις 19:30, στην παραλία του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο, στην προσπάθεια που κάνουμε 10 Σύλλογοι της Λέσβου με έδρα την Αθήνα, να προβάλλουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Ένα πολιτιστικό διήμερο με παρουσιάσεις από τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και Συντονιστή του Γεωπάρκου Λέσβου κ. Νικόλαο Ζούρο και την Αρχαιολόγο, Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων και Επίτιμη Διευθύντρια του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών κ. Αγλαΐα Αρχοντίδου, με παραδοσιακά εδέσματα της Λέσβου από τον συμπατριώτη μας Σεφ κ. Στράτο Ιωσηφέλλη, με κεράσματα από τους συμμετέχοντες Συλλόγους και παραγωγούς και όλα αυτά με τη συνοδεία της βραβευμένης παιδικής – νεανικής χορωδίας «Καλλιτεχνήματα» υπό την διεύθυνση της κα Μ. Μιχαλοπούλου, των παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και των εκλεκτών μουσικών καλλιτεχνών κ. Βαγγέλη Σαραντίδη, κ. Παναγιώτη Βέργο, κ. Κώστα Καλδέλη, κ. Ηλία Μαυρίκη , κ. Αντώνη Κεραμυδά, κ. Ιγνάτιου Σιμενή και το νεανικό μουσικό σχήμα με τους κυρίους Μάριο Ανριταμπλ Τοπ ,Χρήστο Κυριαζή Νίκο Χριστόπουλο που θα σας χαρίσουν ένα αξέχαστο Μυτιληνιό γλέντι ταξιδεύοντάς σας, στα μουσικά μονοπάτια της Λέσβου και της Μ. Ασίας. Κι επειδή τις ομορφιές πρέπει να τις μοιραζόμαστε, σας περιμένουμε να σας γνωρίσουμε τη Λέσβο!»

Δείτε τι είπε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά:

Η ΛΕΣΒΟΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

Από αύριο και για δυο ημέρες, άρωμα Λέσβου στο Παλαιό Φάληρο από τους συλλόγους αυτού του υπέροχου νησιού!

Gepostet von Γιάννης Φωστηρόπουλος am Samstag, 14. September 2019

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.