Ο Μπακογιάννης “ζήλεψε” τον Κονδύλη και αγόρασε τη “φυλακισμένη Καρυάτιδα” του Αλιμιώτη εικαστικού, Χρήστου Αντωναρόπουλου (EIKONEΣ)




To έργο του Αλιμιώτη εικαστικού, Χρήστου Αντωναρόπουλου “η φυλακισμένη Καρυάτιδα” εντυπωσίασε τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος όπως διαβάζουμε σε ανάρτηση του κριτικού Τέχνης και καθηγητή του ΕΚΠΑ Μάνου Στεφανίδη, την “έκλεισε” για τον δήμο. Για το έργο εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος εγκαινίασε χθες την 24η Αrt Athina στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου και απηύθυνε ηχηρό μήνυμα για την άμεση επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Aξίζει να τονίσουμε πως ένα ανάλογο έργο του Αντωναρόπουλου κοσμεί από τις 13 Ιουνίου την είσοδο του Δημαρχείου Αλίμου.

Πρόκειται για την «Αφροδίτη». Ο γνωστός εικαστικός καλλιτέχνης με την τεχνική του ημίφωτος που επεξεργάζεται τα τελευταία χρόνια μας χαρίζει την «Αφροδίτη» όπως την γνωρίζουμε από το Λούβρο. Είναι γνωστό ότι ο καλλιτέχνης εμπνέεται από την ιστορία της τέχνης και η Αφροδίτη – όπως και άλλα έργα του – αποτελεί φόρο τιμής στον άγνωστο δημιουργό ενός αριστουργήματος της παγκόσμιας κληρονομιάς. Το έργο έχει ύψος 2.20 μέτρα είναι φτιαγμένο από plexiglas και το θέμα προκύπτει μέσα από οριζόντιες γραμμώσεις σαν γρίλιες, χαραγμένες με laser πάνω στο Plexiglas, το οποίο μετατρέπεται σε κάτι που βλέπουμε αποκωδικοποιώντας και συμπληρώνοντας τα δεδομένα, σαν ντετέκτιβ πίσω από τις γρίλιες. Πίσω από τον πίνακα, κρυφός φωτισμός neon, διαμορφώνει φωταύγειες προσθέτοντας ένα επόμενο επίπεδο τρισδιάστατης αίσθησης.

Άντα και Μαργαρίτα Παπανδρέου, βαφτισιμιά του Νίκου Κεσσανλή, εμπρός από την φυλακισμένη Καρυάτιδα του Χρήστου Αντωναρόπουλου που ήδη “έκλεισε” για την πόλη ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Γκαλερί Εικαστικός Κύκλος Σιαντή. Εύγε δήμαρχε! Αρτ Αθήνα, σήμερα.

 

Άντα και Μαργαρίτα Παπανδρέου, βαφτισιμιά του Νίκου Κεσσανλή, εμπρός από την φυλακισμένη Καρυάτιδα του Χρήστου…

Gepostet von Μάνος Σ. Στεφανίδης am Freitag, 13. September 2019

 

 

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ. ΓΑΛΑΖΙΑ, ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ,ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ. ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΜΕ ΛΑΜΨΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΦΩΣ ΔΙΚΟ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΤΟΡΕΣ, ΑΛΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ KAI AYTOI ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.