Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Aθλητισμού, στο 1ο Λύκειο Γλυφάδας (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Την φετινή ημέρα την αφιερώσαμε στους αθλητές με αναπηρία και όλοι οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα μάθημα ζωής. Η σημερινή μέρα, δεν έχει μόνο ως στόχο την προώθηση της κατανόησης
σε θέματα αναπηρίας και την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, αλλά επιδιώκει, μέσω της ευαισθητοποίησης, οι μαθητές μας (η κοινωνία) να αποκομίσουν το μέγιστο δυνατό κέρδος που θα προκύψει από την ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής.

Η προσπάθεια αυτών των διαφορετικών αθλητών, αλλά ΑΘΛΗΤΩΝ, είναι συγκλονιστική. Μας διδάσκει ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο και ότι η καλύτερη «ντόπα» είναι η ψυχική δύναμη. Η συνύπαρξη μαζί τους στους στίβους είναι μάθημα ζωής για εμάς τους αρτιμελής. Ζηλεύουμε την ΥΠΟΜΟΝΗ, την ΕΠΙΜΟΝΗ, το ΘΑΡΡΟΣ αυτών των παιδιών. Με στόχο πάντα τη  δημιουργία πολιτών μιας καλύτερης αυριανής κοινωνίας, που θα διέπετε από αξίες και όχι από κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Πέρα από τα καθιερωμένα: μπάσκετ, το βόλεϊ, σκάκι, επίδειξη άσκησης ρυθμικής γυμναστικής από μαθήτριες του σχολείου μας στην εθνική ομάδα, φιλοξενήσαμε με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Πρωταθλητές ΑΜΕΑ και μέλη παραολυμπιακών ομάδων, από το para kanoe και την ποδοσφαίριση 5Χ5 τυφλών.

Οφειλόμενες θερμές ευχαριστίες, στον κ. Κων/νο Μαραγκό (Λυκειάρχη), στον κ. Ηλία Καρακαΐδό (Καθηγητή Φυσικής Αγωγής).
Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές ΑΜΕΑ, τον κ. Θανάση Γιαννόπουλο (Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Προπονητή του para kanoe), τον κ. Παναγιώτη Στεφανίδη (Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Ομοσπονδιακό προπονητή στην ποδοσφαίριση 5Χ5 τυφλών) και φυσικά το μέλος του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Σκορδίλη Εμμανουήλ (Αν. Καθηγητή Προσαρμοσμένης Κινητικής Αγωγής, Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΕΚΠΑ).
Σύλλογος Γονέων Μαθητών 1ου Λυκείου Γλυφάδας
@syllogosgoneon1oulikiouglyfadas

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.