Ανανέωση της συμμετοχής του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου στο Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια




Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, υπέγραψε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 την ανανέωση της συμμετοχής του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου στο Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που διοργανώθηκε στην Αθήνα από το C-Track 50 και το Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων, με τη συμμετοχή Δημάρχων Δήμων όλης της Ελλάδας, ενώ ακολούθησε ενημερωτική ημερίδα, με θέμα: «Σύμφωνο των Δημάρχων – C-Track 50 Ελληνική Ημέρα Ενημέρωσης για την Ενέργεια».

Σε δήλωση του μετά την υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, επισήμανε τα εξής: «Υπογράψαμε την ανανέωση της συμμετοχής του Δήμου μας στο Σύμφωνο των Δημάρχων, στο οποίο συμμετέχουμε από το 2016. Η ποσοστιαία μείωση των εκπομπών CO2 στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου έχει υπερκαλύψει τον στόχο που είχε τεθεί μέχρι το 2020 και είναι ίση με το 20% των εκπομπών του 2009, γεγονός που αποδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Οι δράσεις μας δεν σταματούν εδώ. Συνεχίζουμε τις ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων και δημοτικών κτιρίων, ενώ έχουμε δεσμευτεί για τη σύνδεσή τους με το δίκτυο του φυσικού αερίου, το οποίο ζητήσαμε και πετύχαμε να επεκταθεί στο σύνολο των ορίων του Δήμου μας για να το χρησιμοποιούν και οι πολίτες σε μεγαλύτερο ποσοστό. Επίσης, υλοποιούμε το πρόγραμμα της Ενεργειακής Κοινωνικής Πολιτικής και του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων για την κατασκευή γωνιών ανακύκλωσης και την προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης βιοαποβλήτων, με νέα οχήματα και μπλε κάδους, προχωρούμε στην αντικατάσταση όλου του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και στην αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ η ανάπλαση της πλ. Ταξιάρχη Παπαντώνη στο Μοσχάτο γίνεται με βιοκλιματικά υλικά.

Στις δράσεις αυτές έχουμε ανάγκη τη συμμετοχή των πολιτών και με αυτόν τον στόχο σχεδιάζουμε ημερίδες ενημέρωσης πολιτών και μαθητών.

Οι δράσεις ενάντια στην κλιματική αλλαγή οφείλουν να αποτελούν προτεραιότητα για όλους μας, να είναι συνεχείς και επίμονες σε όλα τα επίπεδα, από τις συνήθειες της καθημερινότητάς μας που πρέπει να αλλάξουν μέχρι τον συντονισμό και τον ορισμό πλαισίων σε παγκόσμιο επίπεδο».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.