“Ήταν ένας ήρωας” – Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον νονό που έσωσε τη βαφτιστήρα του, στον Άλιμο (VIDEO)




Μπροστά στα μάτια της 9χρονης βαφτιστήρας του έχασε τη ζωή του ο 61χρονος που παρασύρθηκε από το τραμ το μεσημέρι της Τετάρτης στον Άλιμο. Η μητέρα της 9χρονης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, περιέγραψε όλα όσα της είπε η κόρη της για το τραγικό περιστατικό.

«Λέει εμείς περνούσαμε, παρκάραμε το αυτοκίνητο, όλα καλά περάσαμε το φανάρι, περνάμε στο σημείο, κοιτάζω δεξιά τίποτα δεν είναι, κοιτάω αριστερά και βλέπω το τρένο μπροστά μου και ένιωσα ένα σπρώξιμο, έκανα δύο τρία βήματα και γυρνάω και τον βλέπω», είπε η Βαλεντίνα Ντατι.

“Ήταν ένας ήρωας, έβαζε πάντα τους άλλους πάνω από τον εαυτό του” λέει συγκλονισμένη η αδελφή του θύματος που ήταν συνταξιούχος ξενοδοχοϋπάλληλος.

“Το λάτρευε αυτό το κορίτσι και έκανε τα πάντα για το σώσει και να φύγει εκείνος. Είμαι πολύ περήφανη”.

Δείτε το βίντεο:

Mια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε σήμερα το μεσημέρι, στις γραμμές του τραμ, ακριβώς έξω από την κεντρική είσοδο της «Ακτής του Ήλιου», στον Άλιμο. Ένας 61χρονος που πήγαινε για μπάνιο με την 9χρονη βαφτιστήρα του, στην προσπάθειά του να περάσει απέναντι, παρασύρθηκε από το τραμ που ερχόταν, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Τελευταία στιγμή το θύμα πρόλαβε να σπρώξει τη μικρή και να τη σώσει από βέβαιο θάνατο. Σοκαρισμένος από την τραγωδία που παίχτηκε μπροστά στα μάτια του ένας νεαρός αυτόπτης μάρτυρας, περιγράφει: «Είδα τον άντρα με το κοριτσάκι να προσπαθούν να περάσουν απέναντι. Της κρατούσε το χέρι…Δυστυχώς δεν είχε δει το τραμ που ερχόταν με κατεύθυνση προς Πειραιά. Σε κλάσματα δευτερολέπτου το τραμ, έπεσε πάνω του και τον πέταξε πάνω σε μια σιδερένια κολόνα. Το κοριτσάκι, σώθηκε από θαύμα, αφού πέρασε ξυστά δίπλα του».

Την ηρωική προσπάθεια του 61χρονου για τη σώσει περιέγραψε και ο μηχανοδηγός του τραμ, στους αστυνομικούς της Τροχαίας, ο οποίος ακινητοποίησε τον συρμό, αλλά ήταν πλέον αργά.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  το οποίο παρέλαβε τη σορό του άτυχου άντρα και τη μετέφερε στο Ασκληπιείο. Η 9χρονη που είχε πάθει σοκ έτρεμε από τον φόβο της μετά από αυτό που έζησε, ενώ λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε στην αγκαλιά της μητέρας της που έφτασε στον τόπο της τραγωδίας.

«Μένουμε στη Συγγρού και ο νονός πήρε τη βαφτιστήρα για να πάνε για μπάνιο στην «Ακτή του Ήλιου» είπε στο NOTIA.GR.

«Δεν ξέρω πως ακριβώς έγινε, αλλά μου είπαν πως έσωσε από τον θάνατο και την κόρη μου. Την έσπρωξε ενστικτωδώς και σώθηκε».

Δυο βήματα πριν το σημείο που έγινε το δυστύχημα, υπάρχει διάβαση πεζών, αλλά και πάλι αν περνούσαν από εκεί, χωρίς να αντιληφθούν το τραμ που ερχόταν, θα κινδύνευαν το ίδιο.

Όπως είπε στο NOTIA.GR, μηχανοδηγός του τραμ, τώρα το καλοκαίρι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με πολίτες που περνούν από τις γραμμές χωρίς να προσέχουν. Πολλοί φορούν ακουστικά, ακούγοντας δυνατά μουσική και μιλούν στο κινητό με αποτέλεσμα να μη αντιλαμβάνονται τα τραμ που περνούν.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.