Αυτή ήταν η Αθηναϊκή Ριβιέρα τη δεκαετία του ΄20 – Ιστορικές εικόνες – ντοκουμέντα από τη Γλυφάδα




Η Γλυφάδα, πρωταγωνιστούσε από την δεκαετία του ΄20, στην “Αθηναϊκή Ριβιέρα” όπως ο Άλιμος, το Παλαιό Φάληρο και οι Τζιτζιφιές. Δείτε μοναδικές φωτογραφίες και αφιερώματα από την πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα “Η Γλυφάδα μας”, στο facebook:

ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ Το περίπτερο του ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ, είχε όλα τα καλά για τους παραθεριστές, αιώρες για ξάπλα κάτω από τα πεύκα, αιγινήτικα κανάτια για δροσερό νερό, περιοδικά για ενημερωτική χαλάρωση , μπύρες και φρέσκο ψαράκι για τους μερακλήδες. Η ωραία Γλυφάδα των ονείρων μας !!!
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Το ταβερνάκι του ΛΕΦΑ, το πρώτο εστιατόριο στη παραλία. Η Γλυφάδα πάντα ήταν και είναι τόπος χαράς και διασκέδασης !!!
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ 1933 Η πανέμορφη οικία Φακίδη, με τις λιτές γραμμές,που τη χώριζε ένας μικρός χωματόδρομος απο το κύμα και είναι έργο του αρχιτέκτονα ΣΤΑΜΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ. Σήμερα δεν φαίνεται απ΄το πυκνό πράσινο και η θάλασσα, μετά τις επιχωματώσεις, απέχει 150 μέτρα….

ΜΙΚΤΑ ΛΟΥΤΡΑ 1928 Νέες και νέοι της εποχής, απολαμβάνουν επί τέλους μαζί, τις χαρές της θάλασσας, στην όμορφη Γλυφάδα

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στη περιοχή Πυρναρί , είναι το παλαιότερο κτίσμα του Δήμου Γλυφάδας.. Έχει διαστάσεις 3χ5 και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους R. LOPER και A. MICHOFNER , κτιστηκε επάνω στα θεμέλια αρχαίου Ναού στο κέντρο του Δήμου Αιξωνής και ακριβώς πίσω του περνούσε ο αρχαίος δρόμος Αθηνών Σουνίου, . Σε μαρμάρινη επιγραφή που υπάρχει στο νότιο τοίχο του, αναγράφεται ότι ανηγέρθει εξ ερειπίων το έτος 1877, υπό του Θεοδώρου Κομνηνού, ύιού του Χατζηκάλφα, που ανοικοδόμησε τον εμπρησθέντα Ναό της Αναστάσεως, στο Ιεροσόλυμα.

“ΖΙΩΓΑΣ” Από την δεκαετία του ΄20, η ταβέρνα του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΩΓΑ ήταν το στέκι των κυνηγών των θηραμάτων τότε και των κυνηγών των γεύσεων σήμερα. Με άριστη ποιότητα και περιποίηση από την αεικίνητη Χρυσούλα, θα είναι πάντα το ταβερνάκι της καρδιάς μας !!!

ΑΓΡΟΙΚΙΑ Το όμορφο σπιτάκι του παλιού Γλυφαδιώτη Πέτρου Τρακάδα, στην οδό Ζέπου. Δίπλα υπήρχε ο στάβλος, που μετατράπηκε στην ταβέρνα “ΜΠΑΡΜΠΑ ΠΕΤΡΟΣ”, γνωστή στους Αθηναίους, για τα νόστιμα ψητά κοτόπουλα και τα μοναδικά τυροπιτάκια της κυρά Μαρίας!!!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.