Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, τέρμα το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους




Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επιβάλει την αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν παρουσίασε το πρόγραμμα  για την υγεία.

“Εφόσον μας εμπιστευθούν οι Έλληνες πολίτες, τη Δευτέρα μετά τις εκλογές κάπνισμα σε δημόσιους κλειστούς χώρους τέρμα” είχε δηλώσει.

“Και θα ξεκινήσουμε φυσικά από τη Βουλή. Έχω βαρεθεί να τσακώνομαι στους διαδρόμους με συναδέλφους και δημοσιογράφους που επιμένουν να καπνίζουν μέσα στο κτίριο της Βουλής που νομοθετεί τους αντικαπνιστικούς νόμους.

“Εχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε το σωστό, θα δοκιμαστεί η ελληνική κοινωνία και η ωριμότητα μας και βέβαια ο σεβασμός στο συνάνθρωπο μας. Είμαι βέβαιος ότι ως ώριμη κοινωνία αυτή τη φορά θα το καταφέρουμε. Δεν δέχομαι η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα που δεν εφαρμόζει απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους”

Τι περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της ΝΔ:

*Η καθολική εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.

*Η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για αναφορά παραβάσεων.

*Η ενημέρωση για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, όχι μόνο στην υγεία των ενεργητικών καπνιστών, αλλά και των παθητικών που σήμερα είναι και η πλειοψηφία.

*Εντατικοποίηση των ελέγχων με την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της αστυνομίας.

*Η ενεργός συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας στην εφαρμογή ενός μέτρου που ακόμα και οι καπνιστές αναγνωρίζουν ότι είναι σωστό. Με τους πολιτικούς και τη δημόσια διοίκηση να δίνουν πρώτα το παράδειγμα ξεκινώντας από τη Βουλή και τα δημόσια κτήρια.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, τέρμα το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους

  • 08/07/2019 at 4:09 μμ
    Permalink

    Αν καταφέρεις να σταματήσεις την Κανέλλη από το να καπνίζει ΠΑΝΤΟΥ, σε παραδέχομαι!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.