Bάρη: Η Κορίνα Πατέλη Μπελ μας συστήνει τη Μάγκυ Ταμπακάκη, από το Masterchef




Μπορεί να μην βγήκε, για λίγες μόνο ψήφους, δημοτική σύμβουλος, (εξελέγη 1η αναπληρωματική ΔΕ Βαρης –  9η με 881 σταυρούς) αλλά το NOTIA.GR, είναι περήφανο που μπόλιασε στην Κορίνα Πατέλη Μπελ, το μικρόβιο της δημοσιογραφίας. Και τώρα πια, ελεύθερη από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, το κάνει ακόμη πιο καλά. Μας γνωρίζει ανθρώπους της καθημερινότητας, που δραστηριοποιούνται στον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και μας χαρίζει μεγάλες νότες αισιοδοξίας μέσα από την επικοινωνία μαζί τους. Μπράβο Κορίνα, συνέχισε έτσι και μη σταματάς να γυρνάς δεξιά και αριστερά και να μας μεταφέρεις τις όμορφες και ενδιαφέρουσες ιστορίες σου:

Τη Βάρη διάλεξε για να ξεδιπλώσει το μεράκι της στην ιταλική κουζίνα η Μάγκυ Ταμπακάκη (γνωστή από την παρουσία της ως παίκτρια αλλά και κριτής στο master chef junior). Παρά τις σπουδές της στις πολιτικές επιστήμες μαζί με τον Ιταλό σύζυγό της, του οποίου επίσης οι σπουδές στην ιατρική παραμερίστηκαν από την αγάπη τους για γευστικές δημιουργίες με πραγματικά εντυπωσιακή επιτυχία, προσφέροντας μια γευστική πανδαισία γεύσεων όπως μόνο οι Ιταλοί ξέρουν να παρουσιάζουν. Ήταν περίπου αρχές Μαΐου και περίμενα υπομονετικά να ανοίξει το μαγαζί γιατί η λατρεία μου και το δέσιμο μου με την Ιταλία είναι πλέον ξεκάθαρο λόγω της Fiat. Αρχικά γνώρισα τον Φρασκέσκο ο οποίος ήταν πράγματι εξαίρετος και η έκπληξη μου ήταν διπλή όταν εκ των υστέρων διαπίστωσα (την τρίτη φορά που πήγαμε) το ότι η Μάγκυ ήταν η σύζυγος του και είχαμε γνωριστεί σε πτήση μας προς την Ιταλία.

Στο Napul’ è Italian Comfort Food όλα μπερδεύονται γλυκά……… Έτσι μόνο μπορεί να εκφράσει κάποιος με λόγια όλα όσα συμβαίνουν σ’αυτή την αναπτυσσόμενη γωνία της Αττικής τη Βάρη. Aυτή την περιοχή που για δεκαετίες συγκέντρωνε άτομα από κάθε γωνιά του Πειραιά, της Δραπετσώνας, της Καλλιθέας, της Αθήνας, για να απολαύσουν τα νοστιμότατα παϊδάκια και το σουβλιστό αρνί μέσα από μια Βουκολικά εντελώς ατμόσφαιρα…….τυρί ντόπιο, γιαούρτι και μετά γλυκό από τα παραδοσιακά γαλακτοπωλεία της περιοχής. .. Και τα χρόνια πέρασαν η περιοχή εδώ και χρόνια αναβαθμίζεται, κάποια μαγαζιά έκλεισαν όμως τίποτα δεν άλλαξε ως προς την αυθεντικότητα… Και σ’όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν κι άλλα μαγαζιά, μένα δικό τους ξεχωριστό ύφος που έδεσαν προσαρμόστηκαν εντελώς με το όλο κλίμα. Ωραία τα σύγχρονα κρεοπωλεία και φούρνοι με υψηλές προδιαγραφές, σουβλακερί με ατμοσφαιρικό περιβάλλον….. ζαχαροπλαστεία … που έδεσαν απόλυτα με τις απαιτήσεις των καταναλωτών……. και των κατοίκων που αυξάνονται συνεχώς.

Και μέσα σόλο αυτό το κλίμα του ανοίγματος και της “παγκοσμιοποίησης της περιοχής ” δεν μπορεί να μην υπάρχει μια πινελιά από τη γειτονική μας Ιταλία…..
Έτσι σ’όλα τα παραπάνω προστέθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι τσαχπίνικες γευστικές προτάσεις της Μαγκυς Ταμπακακη …… Με τη φιλική και ζεστή παρουσία του Φραντσέσκου (ιατρός αναισθησιολόγος παρακαλώ) …το ζευγάρι δημιούργησε ένα χώρο που πραγματικά όταν επισκεφτείς για πρώτη φορά δεν σκέφτεσαι παρά το ποσό γρήγορα θα ξανάρθεις. Σαλάτες, ψωμάκια ζυμωμένα από την ίδια τη Μαγκυ, κυρίως πιάτα με την αυθεντική ιταλική σφραγίδα είναι στη διάθεσή του πελάτη που κυριολεκτικά το μόνο που έχει να κάνει είναι να αφεθεί και να απολαύσει … να γευθεί και να αισθανθεί πως η κάθε εποχή έχει το δικό της αποτύπωμα αλλά και το παρελθόν είναι αυτό που μας κάνει. περισσότερο απαιτητικούς ως προς το παρόν…

Χάρηκα τόσο που η Μάγκυ επέλεξε τη Βάρη μας και τώρα μας επισκέπτονται άτομα από κάθε γωνιά της Αττικής αλλά χάρηκα και όταν μου είπε ότι επέλεξε την περιοχή μας γιατί βρήκαν σπίτι να νοικιάσουν που θα τους επέτρεπαν να έχουν και τα αγαπημένα τους σκυλιά, τα οποία φυσικά δεν τα αποχωρίζονται.
Μάγκυ και Φραντζέσκο σας ευχαριστούμε για τη χαρά μου μας δίνεται να γευόμαστε την αυθεντική Ιταλική ναπολιπάνικη κουζίνα!!!!

Napul’ è Italian Comfort Food Napul’e Maggie Tampakaki
#vari #3B #Italianfood #bestfood Francesco Ciccio #restaurant#ιταλικοφαγητο #βαρη
Korina Pateli – Bell Κορίνα Πατέλη Μπελ
Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.