Τι απάντησε ο Σπίρτζης στον Δένδια για τη διακοπή της λειτουργίας του Τραμ στο τμήμα Κασομούλη – Σύνταγμα




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Με τη γενικόλογη διαβεβαίωση του ΟΑΣΑ ότι η διακοπή της λειτουργίας του Τραμ στο τμήμα Κασομούλη – Σύνταγμα είναι προσωρινή, όπως και με την επίσης αόριστη αναφορά σε σχεδιασμό  σύνδεσης του Τραμ με το Μετρό, απάντησε εγγράφως ο Υπουργός  Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης στην ερώτηση που κατέθεσε  στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Νίκος Δένδιας,  με θέμα «Αποκατάσταση και επέκταση της λειτουργίας του Τραμ».

Στην απάντηση επισυνάπτεται σχετικό έγγραφο του ΟΑΣΑ,  της Δ/νσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων, ενώ το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όσον   αφορά  στην   επέκταση   της   γραμμής   Τραμ   μέχρι   τον   Σταθμό   του Μετρό «Αργυρούπολη», αναφέρει ότι «στην περιοχή ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ είχε  δρομολογήσει την επέκταση της υπηρεσιακής γραμμής σύνδεσης του δικτύου Τραμ με το Αμαξοστάσιο αυτού στην περιοχή του Ελληνικού, όμως, εν αναμονή διαμόρφωσης του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού από το επιλεγέν σχήμα των επενδυτών, το έργο αυτό ανεστάλη, ώστε να επανασχεδιαστεί πλήρως χωροταξικά και πολεοδομικά η περιοχή».

Στην απάντηση αναφέρεται ακόμη ότι σύμφωνα με το σχέδιο «προβλέπεται η υλοποίηση γραμμής Τραμ που θα αποτελεί κλάδο της υπάρχουσας παραλιακής γραμμής και η οποία θα εξυπηρετεί την ανάπτυξη της περιοχής αυτής με επτά νέους σταθμούς Τραμ, εκ των οποίων ο τελευταίος θα προσεγγίζει το σταθμό Μετρό Αργυρούπολης».

Επισυνάπτονται τα έγγραφα της απάντησης στον κ. Δένδια.

Δείτε εδώ

Δείτε εδώ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.