Στέλιος Σαμπράκος: Ο Aλιμιώτης μαθητής που περνά στη Νομική με 19.481 μόρια και δεν το περίμενε με τίποτα




Ο Στέλιος το βράδυ της Πέμπτης δεν μπόρεσε να κοιμηθεί από το άγχος του. Είναι η νύχτα εκείνη προτού δημοσιευθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η νύχτα της αγωνίας, των προσδοκιών, της ελπίδας ότι ο κόπος μιας ολόκληρης χρονιάς θα έχει ως αποτέλεσμα την εισαγωγή σε μια σχολή της Τριτοβάθμιας Eκπαίδευσης.

Για μια ακόμη χρονιά, η ψυχοφθόρα διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων ολοκληρώθηκε, οι βαθμοί και τα στατιστικά από το υπουργείο Παιδείας δόθηκαν στη δημοσιότητα, και το πρωί της Παρασκευής βρήκε τον Στέλιο Σαμπράκο – απόφοιτο πλέον του 3ου Γενικού Λυκείου Αλίμου- , πανευτυχή, να έχει συγκεντρώσει 19.481 μόρια, κάτι που, όπως λέει ο ίδιος στο ethnos.gr, δεν περίμενε με τίποτα.

Είναι ένας από τους αριστούχους, ένα από εκείνα τα παιδιά που κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και να μπουν στη λίστα με «τους πρώτους των πρώτων». Τα μόρια που συγκέντρωσε του δίνουν σχεδόν με βεβαιότητα το εισιτήριο για τη Νομική Σχολή Αθηνών, η οποία αποτελεί την πρώτη του επιλογή, αν και ο ίδιος αγαπά πολύ τα φιλολογικά μαθήματα και θέλει κάπως να προσπαθήσει να τα συνδυάσει, όπως μας λέει.

«Τι νόημα έχει να γράψω στις Πανελλαδικές και να μην έχω έναν φίλο να βγω μια βόλτα;»

Ποιο είναι όμως το μυστικό του; Είναι τελικά το ατελείωτο διάβασμα το κλειδί που εξασφαλίζει την επιτυχία για την εισαγωγή στη σχολή των ονείρων του κάθε υποψήφιου; Ο Στέλιος απαντά: «Όχι. Τι νόημα έχει να γράψω στις Πανελλαδικές και να μην έχω έναν φίλο να βγω μια βόλτα;» Και συνεχίζει: «Πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα στις παρέες σου, στο διάβασμά σου, στην οικογένειά σου, στους καθηγητές σου και να προσπαθήσεις να έχεις μια ισορροπία. Χρειάζεται σε όλη τη σχολική ζωή τα παιδιά να μην είναι αγκιστρωμένα μόνο στα σχολικά τους βιβλία, αλλά να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς και δράσεις, εντός ή εκτός σχολικού πλαισίου, ώστε να μην καταλήξουν μονοδιάστατοι.»

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.