Nίκος Δένδιας: Είμαι δίπλα στον Ανδρέα Κονδύλη για να αποκτήσει και ο Άλιμος το δικό του κοιμητήριο (VIDEO)




Για το πολύ σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα της πόλης του Αλίμου, που είναι ο μοναδικός δήμος στα νότια προάστια, χωρίς δικό του νεκροταφείο, ενημερώθηκε ο Νίκος Δένδιας, υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Επειδή και ο τρόπος με τον οποίο αποχαιρετούμε τους συνανθρώπους μας, είναι πολιτισμός, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στον Άλιμο, καθημερινά, πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν τον δικό τους Γολγοθά, γιατί  δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την τελευταία κατοικία για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι νεκροί μένουν ακόμη και για 10 ημέρες στα ψυγεία των γραφείων τελετών, μέχρι να βρεθεί σε κάποιο κοιμητήριο γειτονικών δήμων, χώρος για να ταφούν.

Το θέμα έχει θίξει επανειλημμένα, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος είναι με ένα τηλέφωνο στο χέρι και παρακαλάει δημάρχους όμορων δήμων να βρεθεί ένας τάφος και να δοθεί τέλος στο μαρτύριο των κατοίκων της πόλης που προσπαθούν μάταια να θάψουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, κάπου εδώ κοντά, αφού δεν μπορεί να γίνει αυτό στην πόλη τους.

“Οι συγγενείς των ανθρώπων που «φεύγουν» από τη ζωή, μέσα στον πόνο τους, χρειάζεται να κάνουν και ένα αγώνα δρόμου για να βρουν τάφο” είχε πει πριν από τρία χρόνια ο δήμαρχος στον Ανδρέα Φλαμπουράρη, σε μια συνάντηση στο Μαξίμου.

Οι προηγούμενες διοικήσεις των δήμων Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης, είχαν θέσει το θέμα της δημιουργίας διαδημοτικού νεκροταφείου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου και μάλιστα είχαν προτείνει και το σημείο που θα γινόταν, στα σύνορα με το δήμο Αλίμου.

Τα χρόνια πέρασαν ο δήμος Γλυφάδας εξασφάλισε χώρο για τη δημιουργία νεκροταφείου στην βάση της Αεροπορίας στον Υμηττό και η μόνη πόλη που παραμένει χωρίς νεκροταφείο, είναι ο Άλιμος.

Ο Νίκος Δένδιας, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατάφερε να ξεπεράσει τη γραφειοκρατία και με τις εμπεριστατωμένες μελέτες και υποδείξεις του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, πραγματοποίησαν το ακατόρθωτο! Τον περασμένο Νοέμβριο έγιναν τα εγκαίνια του νέου κοιμητηρίου που σχεδιάστηκε, αδειοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε με δαπάνες του Δήμου Γλυφάδας, σε έκταση που παραχωρήθηκε με ειδικό νόμο το Δεκέμβριο του 2014 από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως μαθαίνουμε προγραμματίζει να συναντηθεί με τον Ανδρέα Κονδύλη και να τον ενημερώσει αναλυτικά για τον αγώνα που έκανε με τον δήμαρχο Γλυφάδας, έτσι ώστε και ο Άλιμος να έχει το δικό του κοιμητήριο, κάπου στον Υμηττό.

 

Μάλιστα ο Ανδρέας Κονδύλης είχε πει στο notia.gr: «Ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε και εμείς στον Άλιμο να αποκτήσουμε το δικό μας κοιμητήριο»

«Η κοινωνία της Γλυφάδας ανακουφίζεται, ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε και εμείς στον Άλιμο να αποκτήσουμε το δικό μας κοιμητήριο»

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα αισθανόμουν τόση χαρά σε ένα κοιμητήριο. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η γειτονική πόλη της Γλυφάδας μετά από μια τεράστια προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, εγκαινίασε απόψε το κοιμητήριο και κάνει τα Θυρανοίξια του ναού».

Είναι ένα κοιμητήριο που λύνει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι πόλεις, χρειάστηκε πάρα πολύς κόπος, μάθαινα από κοντά τους αγώνες του δημάρχου Γλυφάδας και είμαι πολύ περήφανος που το κατάφερε»

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ από τα εγκαίνια του νέου κοιμητηρίου Γλυφάδας στον Υμηττό

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.