Meteo: Καταιγίδες και σήμερα στην Αττική, με τοπικά έντονα φαινόμενα και τοπικές χαλαζοπτώσεις




(Σύνταξη άρθρου: Ιωάννης Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος/meteo.gr)

Τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν και την Τετάρτη 19/06/2019, στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας, κυρίως κατα τη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών. Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καιταιγίδων, υπάρχει και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, όπου τοπικά θα είναι έντονες, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται καταιγίδες, οι ριπαίοι άνεμοι πρόσκαιρα θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις.

Στο Χάρτη 1 παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 19/06, ενώ με κύκλους παρουσιάζονται οι περιοχές όπου εμφανίζουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση χαλαζοπτώσεων.

Χάρτης 1. Τα εκτιμώμενα ύψη βροχής και οι περιοχές όπου εμφανίζουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα για την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων κατά τις θερμές ώρες της Τετάρτης 19/06/2019.

Καταιγίδες αναμένονται και στην περιοχή της Αττικής, με τοπικά έντονα φαινόμενα και τοπικές χαλαζοπτώσεις κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών. Τα εκτιμώμενα ύψη βροχής παρουσιάζονται στο Χάρτη 2.

Το κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, όπου και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη. Στο Χάρτη 3 παρουσιάζεται η πιθανότητα ηλεκτρικής δραστηριότητας τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης, με την Αττική να εμφανίζει αυξημένη πιθανότητα.

Οι χάρτες αυτοί παράγονται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr, από το σύστημα TALOS (Thunder And Lightning Observing System), όπου μεταξύ άλλων μελετάται και η πρόγνωση κεραυνικής δραστηριότητας έως 72 ώρες (3 ημέρες).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.