Ευχαριστίες για την ενθουσιώδη συμμετοχή στην εκδήλωση της νεότητας του ναού Αγίου Βασιλείου




«Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΕΩΣ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»

Μετά τη μεγάλη πανθομολογουμένως επιτυχία που σημείωσε η σχετική εκδήλωση που έλαβε χώρα στον Ιερό μας Nαό το Σάββατο 1 Ιουνίου, θεωρούμε χρέος μας, πέρα από τους υπερτετρακοσίους ενθουσιώδεις παρευρεθέντες, να ευχαριστήσουμε και:

-Το Διευθυντή του ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Συμεών Βενετσιάνο που μας τίμησε με την παρουσία του.

-Τον υπεύθυνο του Τομέα Αθλητικών του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Αντώνιο Μπεζαΐτη, εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ και του Πρωτοσυγγέλου της καθ’ ημάς Αρχιεπισκοπής Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών Βολιώτη, που μας τίμησε με την παρουσία του.

– Την αξιότιμη Δήμαρχο της πόλης μας κ. Μαρία Ανδρούτσου και τους υποψήφιους Δημάρχους Αγίου Δημητρίου και Δάφνης κ.κ. Χρήστο Πρεκετέ και Γεώργιο Δαουλάρη και τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Νικόλαο Βρεττό και Νικόλαο Ντίνο, που επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους.

– Τον ιερατικώς προϊστάμενο του Ναού μας πατέρα Αναστάσιο Πέτρου, που πάντοτε μας στηρίζει στο έργο της νεότητας.

– Τους άξιους και ακαταπόνητους συντελεστές της εκδήλωσης δηλ. τα παιδιά του κατηχητικού με τις κατηχήτριες, τη χορωδία παραδοσιακών τραγουδιών και το σύνολο παραδοσιακών οργάνων καθώς και τις χορευτικές ομάδες της ενορίας μας με την χαρισματική δασκάλα        τους και αφηγήτρια κ. Ελένη Τριανταφύλλου, την εξαίρετη δασκάλα του πιάνου κ. Θεοδώρα Μουρμούρη με τους ταλαντούχους μαθητές της αλλά και όλους όσους εθελοντικά μόχθησαν για να πραγματοποιηθεί.

Τι να πρωτοπαρατηρήσει κανείς; Την τάξη και ευπρέπεια από όλους, τον παλμό και τη ζέση ψυχής που συνεπήρε μικρούς και μεγάλους, την υψηλή ποιότητα του τεχνικού μέρους (το οπτικό υλικό ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αφηγήσεις και τα παραδοσιακά τραγούδια και το οφείλουμε στους τεχνικούς ήχου και εικόνας),  τα πολλά και πλούσια κεράσματα στο τέλος της εκδήλωσης προϊόν εργασίας και προσφοράς κλπ., ή το γενικό ζήλο και τη διάθεση διακονίας;

Η εκδήλωση όμως είχε συγκεκριμένο σκοπό και στόχο, όπως εξάλλου όλη η πορεία των κατηχητικών μαθημάτων: Προσπάθησε και -φρονούμε- πέτυχε να κινήσει το ενδιαφέρον των παιδιών να μάθουν για την ιστορία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας μας, να εμπνευσθούν από τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας και να γίνουν οι συνεχιστές των παραδόσεών μας στους δύσκολους και ισοπεδωτικούς καιρούς που διατρέχουμε.

Τα παιδιά μας κατέστησαν πιο συνειδητά μέλη της  Εκκλησίας μας και εμπέδωσαν, ότι σε αυτήν πέφτει για άλλη μια φορά ο κλήρος να τηρήσει ακέραιη και να μεταβιβάσει την παρακαταθήκη της ταυτότητάς μας, να κρατήσει άσβεστη τη δάδα των αξιών που επί χιλιετίες μας κρατούν ζωντανούς και όρθιους.

Είμαστε βέβαιοι ότι τα κατηχόπουλα αυτά θα καταστούν «πολλώ κάρρονες» ημών και θα σταθούν όρθια στις επάλξεις. Αποτελούν τη χρυσή ελπίδα του ελληνορθοδόξου Γένους μας.

Η ενθουσιώδης συμμετοχή όλων στη γιορτή αυτή συνιστά απόδειξη ότι κάτι καλό κυοφορείται στα σπλάχνα της χειμαζόμενης πατρίδος μας για το μέλλον.

Ο Υπεύθυνος Νεότητας του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου

Πρεσβ. Ηλίας Αντωνόπουλος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.