Δήμος Αγίου Δημητρίου: Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019




Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου θα γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια ύπαρξης, καλώντας στο stage νέους μουσικούς και μπάντες και γεμίζοντας μια κεντρική πλατεία της πόλης με μελωδίες.

Με ένα σπουδαίο line up και φέτος θα τιμήσουμε τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου (θερινό ηλιοστάσιο), την Παρασκευή 21 Ιουνίου, αλλά και τη Μουσική!

Οι συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 7:30 το απόγευμα στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη.
Στο stage θα ανέβουν οι:

🎶 Small Chanter (Folk Rock)

🎶 Two Smokin’ Barrels (Blues – Rock)

🎶 ωμέγα μπάντα (Rock)

🎶 The Bad Slide Stam (Rock)

Στη σελίδα του Αγ. Δημητρίου στο Facebook για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής μπορείτε να μάθετε πρώτοι όλες τις λεπτομέρειες για τα συγκροτήματα που θα είναι μαζί μας. Επισυνάπτουμε και την αφίσα για τη φετινή Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής:

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής έχει ως αποστολή την προώθηση της Γιορτής της Μουσικής, δηλαδή, της προώθησης της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, διοργανώνονται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση, είναι πάντα ελεύθερη.
Ξεκινώντας από τη Γαλλία, η Γιορτή της Μουσικής γιορτάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά το 1982, την 21η Ιουνίου – συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου, με σκοπό να βγουν “όλοι οι μουσικοί στους δρόμους”. Ο θεσμός ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) καθιερώνονται Πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις που τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείο Τουρισμού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.