“Αγαπώ τον Άλιμο” – Πρωτότυπες ιδέες και δράσεις για μια καλύτερη πόλη (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Συνέδριου Ανασυγκρότησης της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Αγαπώ τον Άλιμο». Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ζωντανή, δραστήρια ομάδα πολιτών – μια «Γενική Συνέλευση» μελών της παράταξης, που:
– Θα συμμετάσχει στην υλοποίηση του προγράμματός μας για την περίοδο 2019 – 2023
– Θα αποτελεί το ζωντανό «σώμα» της παράταξης, δηλαδή ένα «think tank», μια δεξαμενή σκέψης, που θα φέρνει φρέσκιες ιδέες, θα μεταφέρει ενημέρωση από τους κατοίκους προς τη Δημοτική Ομάδα και το αντίστροφο, θα συνεδριάζει κατά διαστήματα κ.λπ.

Δείτε τι δήλωσε στο NOTIA.GR, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλη:

 

“Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου, ανασυγκρότησης της δημοτικής μας κίνησης “Αγαπώ τον Άλιμο”, είχαμε πολλούς προσκεκλημένους και αξιόλογους ομιλητές, συζητήσαμε για ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων, την καθαριότητα, το περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες, την ανάπτυξη, τα θεσμικά των δήμων, τον πολιτισμό, την κοινωνική μέριμνα. Οργανωθήκαμε με βάση γραπτό καταστατικό, εκλέξαμε όργανα που θα διαχειρίζονται την καθημερινή λειτουργία της κίνησής μας και που ταυτόχρονα θα φέρνουν την κοινωνία των πολιτών, τους ενεργούς πολίτες, πιο κοντά στη λειτουργία του δήμου. Δηλαδή, να καταθέτουν ιδέες, να παράγουν σκέψη αλλά και να βοηθούν ενεργά στην υλοποίηση διαφόρων προσπαθειών, δράσεων και καινοτομιών για την πόλη μας. Νομίζω ότι είναι κάτι που δεν συνηθίζεται στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι αρκετά πρωτότυπο και θα αποδειχθεί αποτελεσματικό, βεβαίως σε εμάς μένει το βάρος να δουλέψουμε γιατί οι συμπολίτες μας έχουν προσδοκίες που πρέπει να τις υλοποιήσουμε”

Ένα από τα θέματα του συνεδρίου ήταν και οι επενδύσεις στα νότια, ο τουρισμός και η σύμπραξη των δήμων Αλίμου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου

 

“Στο 5ο πάνελ, με προσκεκλημένο τον νέο δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, τον κ.Φωστηρόπουλο, τον κ.Κουτσουμπέλη που είναι τεχνοκράτης και την διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, την κ. Μασούρη, κουβεντιάσαμε τα ζητήματα της ανάπτυξης, των επενδύσεων στην περιοχή μας, τη μαρίνα Αλίμου, το Ελληνικό και ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με τον Σύνδεσμο Δήμων Νοτίου Αθήνας” είπε ο Ανδρέας Κονδύλης.

“Ένα σύνδεσμο που φτιάξαμε, ο Άλιμος, το Παλαιό Φάληρο και η Καλλιθέα, εδώ και δύο χρόνια, με τον οποίο ήδη πήραμε τη διαχείριση 35 εκ. ευρώ, για να κάνουμε ανάπτυξη, επενδύσεις, έργα υποδομών και στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής μας, ώστε αυτές να στραφούν στον τουρισμό. Ο προσανατολισμός της περιοχής μας προς την τουριστική ανάπτυξη, έχει ήδη ξεκινήσει, είναι κάτι δεδομένο και πρέπει όλοι μας, δημοτικές αρχές, πολίτες και τοπικές επιχειρήσεις, να δουλέψουμε ώστε αυτό να γίνει οργανωμένα, αποτελεσματικά, ποιοτικά και να αναβαθμίσει την τοπική κοινωνία, τον τουρισμό και την ποιότητα της ζωής στη νότια Αθήνα”.

 

 

 

 

O Aνδρέας Κονδύλης,, ο μακροβιότερος Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και ο ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος

Ο ειδικός σύμβουλος του δήμου Αλίμου, Δημήτρης Δράκος και ο Διονύσης Χατζηδάκης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.